ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ Σ.Π.Α.Π.;;

1
694

Βρισκόμαστε σχεδόν 2 μήνες πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου. Είναι σχεδόν αδιανόητο το γεγονός ότι στον  Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού όρους βρίσκεται ακόμα σε δικαστική εκκρεμότητα η νέα Διοίκηση.

Αντί λοιπόν να βρισκόμαστε ήδη σε πυρετώδεις διεργασίες προγραμματισμού, σχεδιασμού και προετοιμασίας των σχεδίων πυροπροστασίας, ακροβατούμε μεταξύ ύπαρξης ή διάλυσης του τόσο σημαντικού θεσμού.

Το Tραγικό είναι ότι Πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίση αυτή έχει ο γειτονικός Δήμος Πεντέλης και η νέα Δήμαρχος κα Κοσμοπούλου. Ο Δήμος γενέτειρα του Συνδέσμου έχει μετατραπεί σε σύγχρονη Μήδεια.

Ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Σιώμος, προέρχεται ως γνωστόν από την αντίπαλη Δημοτική Παράταξη της τ. Δημάρχου κας Κεχαγιά.

Η κα Κοσμοπούλου συνεπικουρούμενη από μέρος Δημάρχων, εκλεκτόρων και κομματικών παραγόντων, επιχείρησαν αρχικά να ματαιώσουν την Γενική Συνέλευση του ΣΠΑΠ για την εκλογή της Νέας Διοίκησης, επιδιώκοντας την μη ύπαρξη απαρτίας. Επιχείρημα το μη Σύννομο της πρόσκλησης.

Αποτέλεσμα; Παρέστησαν 25 από τους 38 εκλέκτορες ενώ το ελάχιστο για την απαρτία είναι το1/3 των μελών δηλαδή 13.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα υγιή αντανακλαστικά στην Τ.Α, σε μια εποχή που στοχοποιείται η πεμπτουσία της που είναι η Αποκέντρωση, η Ανεξαρτησία της και το Αυτοδιοίκητο.

Εγώ παραβρέθηκα, σε αντίθεση με τους άλλους 2 Eκπροσώπους του Δήμου μας που ήταν ο Δήμαρχος κ. Ξυπολητάς και ο κ. Καρράς.

Ο λόγος της παρουσίας μου ήταν γιατί πίστευα και πιστεύω ότι τα θέματα που αφορούν σε θεσμούς, τίθενται κατά την διάρκεια των διαδικασιών των οργάνων τους και όχι με συμμετοχή σε ενέργειες Υπονόμευσης και Απαξίωσής τους.

Η Απαράδεκτη Μεθόδευση δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο πριν την έναρξη της Γ.Σ. του ΣΠΑΠ συγκλήθηκε από την κα Κοσμοπούλου έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης με θέμα την αποχώρηση του Δήμου από τον Σύνδεσμο ώστε να μην έχει δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας εκ νέου ο κ. Σιώμος.

Το πρόσχημα της δήθεν επιχειρησιακής ανεπάρκειας του κ. Σιώμου θα έπρεπε να τεκμηριωθεί με στοιχεία στη Γ.Σ κατά τη διάρκεια του Απολογισμού του απερχόμενου Δ.Σ.

Είναι όμως προφανές ότι αυτοί που επιδιώκουν την κρίση στον ΣΠΑΠ ΔΕΝ έχουν σκοπό την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό του τελικά, παρά μόνο την επιβολή των Προσωπικών τους σχεδιασμών και επιδιώξεων. 

Το ερώτημα είναι: ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ  ΣΠΑΠ
τ. ΑΝΤΔ/ΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, Ο Σ.Ο.Ολυμπιάς και ο Σ.Ο. Χαλκίδος ήταν παρούσες στις πιο πολλές δενδροφύτευσεις δίπλα στο Κύριο Σιώμο.
    Ο κ. Σιώμος είναι η ψυχή του Δάσους.
    Τον θέλουμε δίπλα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here