Σφοδρή Επίθεση της Δώρας Αυγέρη σε Μητσοτάκη για το Σκάνδαλο με τα e-Mails των Αποδήμων.

0
281

Αν ο Μητσοτάκης καλύπτει τη Νίκη Κεραμέως για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, τότε είμαστε αντιμέτωποι με συγκάλυψη ενός ακόμη εγκλήματος, τονίζει σε συνέντευξή της η Δώρα Αυγέρη.

Κρέμονται από επίσημα χείλη! - protionline.grprotionline.gr

Η Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο έγκλημα των Τεμπών αλλά και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το ΥΠΕΣ, την ώρα που η Νίκη Κεραμέως παραμένει στη θέση της, με το Μαξίμου να απλώνει πέπλο προστασίας στην Υπουργό.

Η Δώρα Αυγέρη χαρακτήρισε εμβληματική και χωρίς προηγούμενο στο μεταπολιτευτικό Πολιτικό βίο, τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κρατήσει ανοιχτή την αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών καθώς και την παρέμβαση της Κομισιόν.

Η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού.

«Η κ. Κεραμέως έχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη, καθώς αυτό συνέβη επί των ημερών της. Η υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα έφυγαν από το υπουργείο.

Επομένως, είτε δεν γνώριζε και είναι επικίνδυνη γιατί “κάτω από τη μύτη της έκαναν περίπατο τα προσωπικά δεδομένα” είτε γνώριζε και άφησε να εξελιχθεί το έγκλημα. Αν πολιτικά καλύπτει ο πρωθυπουργός την κ. Κεραμεως, τότε είναι ξεκάθαρη και η συγκάλυψη ακόμη ενός εγκλήματος»…επεσήμανε η Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση με πολιτικά χαρακτηριστικά και ο Πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει αν καλύπτει την πολιτική προϊστάμενη του υπουργείου Εσωτερικών γιατί τότε η πολιτική ευθύνη δεν θα αφορά μόνο στην Υπουργό Εσωτερικών αλλά και την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Γιατί είναι εύλογη ανησυχία αν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού δεν είναι μόνο στα χέρια της κυρίας Ασημακοπούλου αλλά και σε άλλα χέρια και αν τα χέρια αυτά είναι “γαλάζια”.

Η Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο αλλά με την υπόθεση θα ασχοληθεί το Ευρωκοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά όργανα για να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες όταν αισθάνονται απροστάτευτοι και ανασφαλείς».

Για την ακρίβεια και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του κόμματος, η βουλευτής υπογράμμισε ότι:

«Σ’ αυτό που διαφωνούμε με την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συμφωνούμε με τη μεγάλη πλειοψηφία της Eλληνικής κοινωνίας είναι το τι προκαλεί την ακρίβεια. Η ακρίβεια έχει όνομα και υπογραφή: Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη»…υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

Υ.Γ. Υπόθεση Ασημακοπούλου: Η Εισαγγελική παραγγελία «ακυρώνει» το Κυβερνητικό Αφήγημα!…του ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έχει ήδη επεκτείνει την έρευνά του για την υπόθεση Ασημακοπούλου σε χρονικά πλαίσια που «ξεπερνούν» το Κυβερνητικό αφήγημα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

«H Αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την Επιστολική Ψήφο, η οποία δεν έχει καμία σχέση. Δεν έχει καμία σχέση το ζήτημα με τις εκλογικές διαδικασίες, συζητάμε για το πως θα προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Διαρροή στοιχείων απόδημων Ελλήνων: Ποιά προσωπικά δεδομένα; – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτά τόνισε η Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ, σε μία προσπάθεια να πείσει ότι το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Υπόθεση Ασημακοπούλου δεν φτάνει μέχρι την επιστολική ψήφο, εμμένοντας παράλληλα στο αφήγημα ότι η διαρροή έλαβε χώρα τον προηγούμενο Μάιο και μόνο τότε.

Ωστόσο, ο Εισαγγελέας που προΐσταται της ποινικής έρευνας για στην υπόθεση Ασημακοπούλου φαίνεται ότι έχει διαφορετική προσέγγιση στην υπόθεση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here