ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Γιάννα Παπαδάκου-Η άθλια μεθόδευση πίσω από την κλήση της ως «ύποπτη».

0
600

«Η κλήση της κ. Παπαδάκου ως ύποπτης είναι μια μεθόδευση», τόνισε ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας.

Με σαφείς αιχμές συνδυάστηκε η Πέμπτη κατάθεση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει ως αντικείμενο την τυχόν εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Σημειώνεται πως η Κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκει να καταθέσει η κ. Παπαδάκου ως ύποπτη κι όχι μάρτυρας, γεγονός που έχει ήδη επιφέρει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Πριν από τη σημερινή κατάθεση της κ. Παπαδάκου, ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε λόγο για «βαριές παρανομίες για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσοβόλας, η κλήση της δημοσιογράφου «ως ύποπτης είναι μια μεθόδευση».

Και πρόσθεσε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος την είχε καλέσει ως βασική μάρτυρα στην υπόθεση «σκευωρίας», αλλά η πλειοψηφία της Επιτροπής την απέκλεισε. Είναι προφανής η μεθόδευση. Όταν κάποιοι θέλουν να αποκλείσουν έναν ουσιαστικό μάρτυρα, τον καθιστούν ύποπτο», δήλωσε με νόημα.

Από την πλευρά της η κ. Παπαδάκου ήταν σαφής στην κατάθεσή της: «Δεν αποδέχομαι την ιδιότητα της ύποπτης…Εκφράζω την δυσάρεστη έκπληξη μου, όπως το έκανε χθες με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ. Από εδώ παρέλασαν εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, κατηγορούμενοι για μίζες, για ξέπλυμα χρήματος».

Συνεχίζοντας, η κ. Παπαδάκου τόνισε πως επιδιώκει να βγει προς τα έξω μόνο η αλήθεια, ενώ εξαπέλυσε αιχμές προς συγκεκριμένους αποδέκτες:

«Εγώ θέλω να έρθω στην Επιτροπή για τη αλήθεια και μόνον αυτή. Το οφείλω στον εαυτό μου, για να τον υπερασπιστώ απέναντι σε μια εισαγγελέα που με έχει συκοφαντήσει και την έχω μηνύσει. Απέναντι στον κ. Μιωνί που έχει καταδίκες, απάτη επί δικαστηρίου, και τον οποίο επίσης έχω μηνύσει.

Έχω μια μεγάλη απορία. Πώς καταφέρατε να βρείτε τόσο εύκολα τον κ. Μιωνί. Κάθε φορά που ήθελα να του επιδώσω μια μήνυση, δεν τον έβρισκα. Δεν θα πω κάτι για το οποίο δεν θα προσκομίσω αποδεικτικά στοιχεία. Η αλήθεια ότι και να γίνει, θα βγει. Ακόμη και σε εφημερίδα τοίχου».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα κληθούν ως μάρτυρες από την Γιάννα Παπαδάκου οι κ.κ. Λαγκάρντ, Ζαγοραίος, Τζούρας, Φαλτσιανί, στην επιτροπή του Σκανδάλου Novartis.

Τους εισαγγελείς Ηλ. Ζαγοραίο και Χρ. Τζούρα, τον δημιουργό της περίφημης «λίστας Λαγκάρντ», Ερβέ Φαλτσιανί, αλλά και την ίδια την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου να κληθούν ως μάρτυρες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του, ο δικηγόρος, Δ. Τσοβόλας, τόνισε πως ο μόνος λόγος για τον οποίο η Γ. Παπαδάκου σύρεται σε αυτή τη διαδικασία είναι η εντιμότητά της ως δημοσιογράφος. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την υπόθεση Νοβάρτις κι έχει αναδείξει πολλές πτυχές του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας υπενθύμισε πως όταν παραπέμφθηκε από τη ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο («έπρεπε» να παραπεμφθώ ακριβώς γιατί 8χρονια υπουργός Οικονομικών δεν με είδε ποτέ κανείς ιδιαιτέρως  στο γραφείο, σημείωσε με νόημα), κι έγινε το δικαστήριο, έγινε η Δίκη, έκανε κόμμα, μπήκε στη Βουλή, και κατόπιν παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε στη σύζυγο του: να προσέχεις τον Δημήτρη γιατί είναι έντιμος πολιτικός!…

Στην περίπτωση της η Γιάννα Παπαδάκου, τα υφίσταται όλα αυτά ακριβώς γιατί είναι έντιμη δημοσιογράφος και υπηρετεί την ερευνητική δημοσιογραφία, τόνισε ο Δ. Τσοβόλας.

Και πρόσθεσε: Από τότε που την απέλυσαν και από τον ALPHA έχετε δει άλλο δημοσιογράφο στη τηλεόραση, έχετε ακούσει, να μιλά για το σκάνδαλο Novartis;

-Γιάννα Παπαδάκου για Σαμαρά: Έγγραφα δείχνουν «ιδιαίτερη σχέση» του γραφείου απευθείας με Novartis.

-Γ. Παπαδάκου-Δικογραφία σε βάρος του Γ. Παπαντωνίου 15 χρόνια μετά την αποκάλυψη!

-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για ΚΕΕΛΠΝΟ-Novartis από την Γιάννα Παπαδάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here