ΓΙΑΤΙ ο Γ. Θωμάκος είναι καλύτερος Δήμαρχος από τον Ν. Χιωτάκη;;…του Πέτρου Γιάννου.

0
680

Ποιός είναι λοιπόν καλύτερος για δήμαρχος ο Γ. Θωμάκος ή ο Ν.. Χιωτάκης; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε την Κυριακή.

Στο ιδεολογικό-πολιτικό πεδίο δύσκολα μπορείς να προσδιορίσεις διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και οι δύο αυτό-προσδιορίζονται στον ίδιο χώρο, ο οποίος καθορίζει και την αντίληψη τους για το ρόλο και τη λειτουργία του Δήμου.

Όμως στο διαχειριστικό πεδίο στο βαθμό, που και οι δύο έχουν ασκήσει διοίκηση μάλλον η σύγκριση γίνεται ευκολότερη.

Διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου Κηφισιάς  για το 2014.

Σε ειδικό διαχειριστικό έλεγχο για το 2014 μετά από 12 έτη διοίκησης του κ. Χιωτάκη, ο Δήμος παρουσιάζεται χωρίς τη λειτουργία τμήματος εσωτερικού ελέγχου, με αποτέλεσμα σύμφωνα με το πόρισμα να είναι ευάλωτος σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.

Δεν διατηρούντο βιβλία αποθήκης με αποτέλεσμα τα αναλώσιμα που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, δεν ήταν καταγεγραμμένα και δεν παρακολουθούντο.

Στο ίδιο πόρισμα σημειώνονται η μη απογραφή παγίων και αποθεμάτων από ανεξάρτητο τμήμα ή εξωτερική εταιρεία και έτσι δεν γίνεται εφικτή η παρακολούθηση των αναλώσεων ούτε η πιστοποίηση του ύψους των αποθεμάτων που βρίσκονται στις αποθήκες του.

Σημειώνονται και άλλα ενδιαφέροντα στην ίδια έκθεση που είναι αρκετά αποκαλυπτικά όσον αφορά την διαχειριστική ικανότητα του κ. Χιωτάκη.

Σοβαρές παρατυπίες, ελλείψεις και ενέργειες στην ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.

Ας δούμε επιπλέον τι έχει συμβεί και με την ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε στην οποία μοναδικός μέτοχος είναι ο Δήμος.

Στην έκθεση λογιστικής απεικόνισης-αποτύπωσης στοιχείων οικονομικών χρήσεων ετών 2009-2014, από την εξουσιοδοτημένη εταιρεία, διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες, ελλείψεις και ενέργειες ενώ είχε προηγηθεί τακτικός έλεγχος των οικονομικών χρήσεων 2011-2013 με τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές να δηλώνουν «ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» επί των οικονομικών και λογιστικών καταστάσεων.

Ας συγκρίνουμε όμως και την ικανότητα τους στην εκτέλεση έργων.

Στην ενότητα της Ν. Ερυθραίας 2010-2014 με Δήμαρχο τον  κ. Χιωτάκη μπορώ να θυμηθώ κάποιες προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις και ανείσπρακτες οφειλές νερού 1.000.000 ευρώ.

Στον ίδιο τόπο 2014-2019 ο κ. Θωμάκος για παράδειγμα μπορεί να επιδείξει τον ευπρεπισμό του Πολιτιστικού Κέντρου, την ανακαίνιση της Βίλας Μπότση, την ανακαίνιση του κλειστού προπονητηρίου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το γηπεδάκι 5Χ5 στο 2ο Δημοτικό σχολείο, την έκδοση οικοδομικής άδειας για το 1ο Δημοτικό, την διαμόρφωση της πλατείας στην Αγ. Μαύρα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο αυτό-διαφημιζόμενος ως Δήμαρχος των έργων κ. Χιωτάκης και στο πεδίο αυτό χάνει.

Υπάρχει τέλος το ύφος και η αισθητική μιας Διοίκησης, τα οποία φυσικά δεν μπορεί να μετρηθούν με αντικειμενικούς όρους. Προσωπικά προτιμώ το ύφος και την αισθητική της Διοίκησης του κ. Θωμάκου.

Την Κυριακή εκκαλούμεθα να εκλέξουμε Δήμαρχο, που θα διοικήσει το Δήμο, μέσα σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο απαιτεί συγκλίσεις.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα συμμετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο (εκτός ενός), αρνήθηκαν να τοποθετηθούν καθαρά στο ερώτημα που μας τίθεται την Κυριακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here