Βρετανός επιστήμονας που πάσχει από μια νεύρο-εκφυλιστική νόσο τελικού σταδίου μετατράπηκε στο πρώτο Cyborg (ον με ταυτόχρονα βιολογικά και τεχνητά τμήματα).
Ο δρ. Πίτερ Σκοτ-Μόργκαν αρνήθηκε να δεχτεί τη «μοίρα» του μετά την διάγνωση του με μια νόσο κινητικού νευρώνα το 2017 και αποφάσισε να επεκτείνει τη ζωή του με τη χρήση της τεχνολογίας.
Ο 61χρονος δήλωσε ότι σκόπευε να αναβαθμίσει το σώμα και τον εγκέφαλό του με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές που έχει περάσει από τον κόσμο εδώ και 13,8 εκατομμύρια χρόνια.
Ο ρομποτιστής αυτός ξεπροβάλλει μετά από 24 μέρες εντατικής φροντίδας και αποκαλύπτει ότι ο «Πίτερ 2.0» είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμος στο διαδίκτυο.
«Όλες οι απαραίτητες ιατρικές διαδικασίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία», έγραψε ο ίδιος στο Twitter και συνέχισε: «Η μικρή συσκευή που με βοηθά να αναπνέω κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο από τον Νταρθ Βέιντερ». «Η ομιλία είναι όλη τεχνητή αλλά τουλάχιστον ακούγεται σαν εμένα και πάλι»….είπε.
Η διαδικασία περιέλαβε μια σειρά από εγχειρήσεις για την εισαγωγή ενός σωλήνα σίτισης απευθείας στο στομάχι του, έναν καθετήρα στην ουροδόχο κύστη του και έναν σάκο κολοστομίας στο έντερό του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τουαλέτας και σίτισης.
Υποβλήθηκε επίσης σε λαρυγγεκτομή για να αποφύγει τον κίνδυνο το σάλιο να εισέλθει στους πνεύμονές του.