Η…Σύντομη ιστορία των 148 Ασθενοφόρων!

0
1052

Ήταν Μάρτιος του 2018 όταν το ΕΚΑΒ παρέλαβε 148 ασθενοφόρα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Συγκεκριμένα επρόκειτο για 70 συμβατικά ασθενοφόρα, 22 κινητές ιατρικές μονάδες, 26 ασθενοφόρα 4Χ4 και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

Ολοκληρώθηκε η παράδοση 143 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ - Δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

Μάλιστα στη δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβανόταν και ένα σημαντικό που θα κάλυπτε την πλήρη συντήρηση των οχημάτων για 8 χρόνια. Από την τότε διοίκηση του ΕΚΑΒ έγινε η επιλογή το σύνολο των οχημάτων να είναι ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Πέντε χρόνια μετά, τα οχήματα αυτά έχουν 300.000 με 400.000 χιλιόμετρα. Κι όμως μαθαίνουμε ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τους έχει γίνει αλλαγή κινητήρα τουλάχιστον μία φορά, σε ορισμένα και δύο.

Επειδή πρόκειται για ντιζελοκίνητα οχήματα νέας τεχνολογίας, οι επισκευές σε σοβαρές βλάβες δεν γίνεται στα εσωτερικά συνεργεία του ΕΚΑΒ αλλά στα εξουσιοδοτημένα του κατασκευαστή. Εκεί, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων παρατηρούνται οι μεγάλες καθυστερήσεις που κρατούν τα ασθενοφόρα εκτός επιχειρησιακού σχεδιασμού.

«Αποκορύφωμα  αυτής της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2022 έως και σήμερα παραμένουν καθημερινά πάνω από 30 ασθενοφόρα στην Αττική ακινητοποιημένα λόγω μηχανικής βλάβης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απόκριση των ασθενοφόρων προς τους χρήστες  υπηρεσιών του ΕΚΑΒ για παροχή προ-νοσοκομειακής αντιμετώπισης και διακομιδής σε υγειονομικούς σχηματισμούς. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη του προβλήματος, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση»…τονίζουν οι συνδικαλιστές διασώστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here