ALERT: Η «Γερμανική Λύση» για το Αιγαίο: Συνεκμετάλλευση…συνεκμετάλλευση…συνεκμετάλλευση.

0
806

Ένα άρθρο της DW, αποκαλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό την «λύση» που προωθεί το Βερολίνο για το Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με μία λέξη: συνεκμετάλλευση, μέχρι να προκύψει κάποια απόφαση από κάποιο «διαιτητικό δικαστήριο» αλλά όπως αναφέρει αυτή η «Κοινή οικονομική ανάπτυξη Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου» θα μπορούσε να γίνει και μόνιμη «λύση».

Αν αυτά γράφονται στα φανερά καταλαβαίνουμε τι συζητείται στα «κρυφά»!…

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι στην Αθήνα, πολλοί σε πολύ υψηλό επίπεδο έχουν ήδη εφησυχάσει ότι «η Γερμανία θα βοηθήσει να επιλυθεί η κρίση με την Τουρκία»!

Αν η «λύση» είναι αυτή που περιγράφεται στο άρθρο, δεν πάμε καθόλου καλά.

Το άρθρο της Deutsche Welle:

Η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία θα είναι ένας από τους κύριους στόχους της 6μηνης προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γερμανία. «Χρειαζόμαστε μια συνεκτική στρατηγική για την Τουρκία», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο την 1η Ιουλίου.

Η πολιτική της ΕΕ για την Τουρκία θα πρέπει να καλύπτει όλα όσα σχετίζονται με τις σχέσεις της με τη χώρα, είπε, από θέματα που αφορούν τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη και το ζήτημα των προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, η Μέρκελ στάθηκε σ’ ένα εμπόδιο  για τις καλές μακροπρόθεσμες σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας: τις γεώτρησεις της Τουρκίας, για πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Κύπρο μέχρι την  Κρήτη. Οι γεωτρήσεις στην  Κύπρο συνεχίζονται από το 2019, ενώ ανακοινώθηκαν γεωτρήσεις  κοντά στην Κρήτη για το φθινόπωρο.

Η διαμάχη έχει να κάνει με τις Τουρκικές αξιώσεις για θαλάσσιες περιοχές  στην ανατολική Μεσόγειο. Για δεκαετίες, η Άγκυρα είναι της γνώμης ότι τα πολλά ελληνικά νησιά στα ανοικτά της Τουρκικής ακτής του Αιγαίου πρέπει να έχουν δικαίωμα μόνο σε μια πολύ μειωμένη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), εάν υπάρχει.

Σε μια συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung στα τέλη Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι είναι απαράδεκτο το Καστελόριζο, «ένα μικρό νησί», που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την ηπειρωτική Τουρκία και απέχει περισσότερο από 500 χιλιόμετρα (311 μίλια) από την Αθήνα, να  έχει μια περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας που εκτείνεται  στα 200 ​​ναυτικά μίλια (230 μίλια, 370 χιλιόμετρα) προς κάθε κατεύθυνση. «Ποια χώρα θα δεχόταν μια τέτοια κατάσταση;»… ρώτησε.

Η αρχή της δικαιοσύνης.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΜΑ: Δυστυχώς στην Ελλάδα σήμερα στήνεται ένα τέτοιο σκηνικό Εθνικής Συμφοράς.

Αν δεν βελτιωθεί το άρρωστο πολιτικό κλίμα και αν δεν επουλωθούν οι πληγές του εσωτερικού διχασμού αφενός και αν δεν αναληφθούν σοβαρές διπλωματικές πρωτοβουλίες στο εξωτερικό, που πρέπει να ενσωματώσουν τη διόρθωση των λάθος επιλογών στην αντιμετώπιση των εθνικών μας συμφερόντων στο Αιγαίο αφετέρου, η εθνική συμφορά θα είναι αναπόφευκτη.

Και αν αληθεύουν οι πληροφορίες για αποδοχή από Ελληνικής πλευράς της έναρξης διμερών διαπραγματεύσεων σε αυτήν ειδικά τη συγκυρία, η συμφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη στο τέλος της ημέρας από την απώλεια ενός νησιού.

Μια συμφορά για την οποία ήδη μας προετοιμάζουν τα παπαγαλάκια και οι διπλωματικοί σύμβουλοι της Κυβέρνησης που προκάλεσε την πολιτική ανωμαλία στο εσωτερικό της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here