Η Ιταλία (με 59.000.000 κατοίκους) θα δώσει άδειες παραμονής σε 450 χιλιάδες αλλοδαπούς εργαζόμενους.

0
503

Η Ιταλία υπόσχεται να εκδώσει άδειες παραμονής σε 450 χιλιάδες εργαζόμενους εντός τριών ετών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας, ο αριθμός αυτός θα πρέπει να γίνει 1 εκατομμύριο.

Την ώρα που οι χώρες της Ευρώπης εντείνουν τα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, η Ιταλία υπόσχεται άδειες διαμονής σε 450 χιλιάδες αλλοδαπούς εργαζόμενους εντός τριών ετών!

Περίπου 50 χιλιάδες από αυτήν την ποσόστωση, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως το 2025, άνοιξε στις αρχές Δεκεμβρίου. Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων έγινε δεκτός στους τομείς της γεωργίας, των κατασκευών, των προσωπικών υπηρεσιών και του Τουρισμού.

Αν και αυτό έχει χαρακτηριστεί ως παράδοξο μέτρο για μια Κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί να μειώσει τη μετανάστευση, πολλές χώρες στην Ευρώπη χρειάζονται ξένο εργατικό δυναμικό.

Η Ιταλία (με 59.000.000 κατοίκους) θα δώσει άδειες παραμονής σε 450 χιλιάδες αλλοδαπούς εργαζόμενους

Αντίθετα, η Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία υποσχέθηκε να τερματίσει την παράνομη μετανάστευση, άνοιξε το δρόμο για την ξένη εργασία.

«Η ανάγκη είναι πάνω από ένα εκατομμύριο»

Σύμφωνα με τον Andrea Prete, Πρόεδρο των Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων, οι 450 χιλιάδες άδειες διαμονής είναι πολύ κάτω από αυτό που χρειάζεται.

«Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι χρειάζονται 800 χιλιάδες άτομα. Αλλά αυτό είναι σίγουρα περισσότερο από ένα εκατομμύριο. Μία στις δύο θέσεις εργασίας στην Ιταλία παραμένει ακάλυπτη»…είπε ο Prete.

Αναφέρεται ότι λόγω του ανεπαρκούς εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα, οι θέσεις εργασίας μηχανικού στην πράσινη ή ψηφιακή οικονομία έχουν μεγάλη ζήτηση.

Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, η χώρα θα χάσει 5 εκατομμύρια πληθυσμό μέχρι το 2050.

Σημειώνεται ότι και ξένοι βοήθησαν στην ανάσχεση της δραματικής δημογραφικής παρακμής της Ιταλίας.

Ο πληθωρισμός στην Ιταλία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει το επίπεδο του πραγματικού εισοδήματος.

Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων μεταναστών εργάζεται σε θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης.

Ξένοι εργαζόμενοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται στην Ιταλία κυρίως από το Μαρόκο, την Αλβανία και την Κίνα.

Οι αλλοδαποί αποτελούν το 18% της απασχόλησης στη γεωργία και σχεδόν το 20% της απασχόλησης στη βιομηχανία μετάλλων στην Ιταλία.

Πηγή Euronews

Υ.Γ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ 500.000 Πακιστανούς κάλεσε στην Ελλάδα (των 10.000.000 κατοίκων) ο Άδωνις Γεωργιάδης να εργαστούν στα εργοτάξια χωρίς εργασιακά δικαιώματα με μισθούς…Πακιστάν!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here