Η Παραίτηση Χάρη Βαφειά…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
1086

Ορκίστηκε, λοιπόν, πανηγυρικά ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και μας «αποχαιρέτησε» ο βετεράνος Γιώργος Θωμάκος.

Όμως 2-3 γραμμές μόνον αφιερώθηκαν στην είδηση-βόμβα της ορκωμοσίας. Και εννοώ, φυσικά, την παραίτηση του τρίτου επιτυχόντα της παράταξης «ΝΑΙ για την Κηφισιά» Χάρη Βαφειά, που έγινε 24ώρες πριν.

Τι συνέβη με τον επιτυχημένο εφοπλιστή, πασίγνωστο της κοσμικής αθηναϊκής ζωής και τηλεπερσόνα του ΑΝΤ1; Τα όσα ψιθυρίζονται στα κηφισιώτικα σαλόνια ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Το σενάριο που κυριαρχεί μιλάει για τρικούβερτο καυγά με τον νέο Δήμαρχο. (Αλλού τα κακαρίσματα  κι αλλού γεννούν οι κότες). Αντί για καυγά, οι δύο άντρες τσούγκριζαν τα… ποτήρια μαζί με φίλους και πολιτικούς της ΝΔ στην ταβέρνα «Βασίλης».

Για να αντιληφθούμε τον λόγο της παραίτησης του «πιο λαμπερού ονόματος» του ψηφοδελτίου Ξυπολυτά, πρέπει να αναλογιστούμε την μέχρι σήμερα πορεία της καριέρας του.

Δεκαετίες πριν, ο γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας τράβηξε τον δικό του δρόμο. Καινοτόμησε και επένδυσε σε νέου τύπου τάνκερ για φυσικό αέριο και το Αμερικανικό πετρέλαιο LNG.

Και πρώτος, από τους Έλληνες πλοιοκτήτες, εισήγαγε τις μετοχές της εταιρείας του STELTH GAS στον χρηματιστηριακό πίνακα NASDAQ της Νέας Υόρκης.

Ο Χάρης Βαφειάς έγινε COVER STORY σε αγγλόφωνα οικονομικά φύλλα. Στην Ελλάδα ήταν πάντα γνωστός. Από νέος φιγουράριζε στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων, που δεν παρέλειπαν να γράφουν και κάποιες εκκεντρικότητές του στην αθηναϊκή νύχτα.

Πρόπερσι, ο ΑΝΤ1 του πρότεινε να συμμετέχει ως κριτής στο τηλεοπτικό παιχνίδι νέων επιχειρηματικών ταλέντων DRAGON’ S DEN.

Εκεί, ο Χάρης Βαφειάς, ξεχώρισε για την εκκεντρικότητα, τις αιχμηρές παρεμβάσεις, αλλά όχι και για την απλοχεριά του.

Η φιλία του με τον Βασίλη Ξυπολυτά έφερε τον Βαφειά στις Δημοτικές Εκλογές. Ο πρώτος ποντάρισε στη δημοτικότητα και το μυαλό του. Ο δεύτερος έκανε μια ακόμη εκκεντρικότητα, ίσως, λένε πολλοί, για να μετρήσει τους «ακολούθους» του σε μια εκλογική μάχη, χωρίς όμως να γνωρίζει καλά-καλά τους κανόνες της.

Μετά τη θριαμβευτική νίκη πληροφορήθηκε, ότι οι Ελληνικοί νόμοι που έχουν αναθεωρηθεί, υποχρεώνουν τους «τοπικούς άρχοντες» σε φορολογικούς ελέγχους («πόθεν έσχες» κ.ά.).

Είναι γνωστόν ότι οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν…διαζύγιο με την Ελληνική γραφειοκρατία. Γι’ αυτό διαμένουν ή έχουν την βάση τους στο εξωτερικό όπου και φορολογούνται.

Ο Χάρης Βαφειάς έχει έδρα το Μονακό. Διαθέτει περισσότερα από 70 πλοία και έχει τρεις ναυτιλιακές εταιρείες. Είναι και οικογενειάρχης. Πόσο, λοιπόν, ήταν εύκολο να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση στη ζωή του;

Και πώς θα βρισκόταν κάθε εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς; Προτίμησε να μείνει «άτυπος σύμβουλος» του Δημάρχου και να αποσυνδεθεί, το γρηγορότερο, από την Ελληνική «γραφειοκρατία».

Υ.Γ. Ο ΑΝΤ1 ανήγγειλε τον δεύτερο κύκλο του DRAGON’ S DEN. Πληροφορίες μου λένε ότι θα μετέχει και πάλι ο Χάρης Βαφειάς. Ουδέν σχόλιο.

Υ.Γ.1. Ο Χάρης Βαφειάς για την υποψηφιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος στην Κηφισιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here