ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κώστα Βαξεβάνη: Γιατί σκοτώνουν Δημοσιογράφους σε Μάλτα και Ελλάδα;

0
443

Μια Εκρηκτική Συνέντευξη του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Φουρθιώτη και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων μιλάει για την εξουσία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για το πως το Μέγαρο Μαξίμου στοχοποιεί Δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους που είναι η κριτική και ο έλεγχος στην εξουσία.

Αναρωτιέται γιατί σκοτώνουν τους Δημοσιογράφους στην Μάλτα και στην Ελλάδα και όχι στην Αγγλία ή ακόμη και στην Γερμανία.

Περιγράφει τον Μένιο Φουρθιώτη σαν τον χρήσιμο ηλίθιο της εξουσίας, καθώς όπως εξηγεί από την στιγμή που στοχοποίησε το Μαξίμου τον Κώστα Βαξεβάνη, ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί το εκτελεστικό όργανο που θα πάταγε τη σκανδάλη.

Υ.Γ. Ποιοι πυροβολούν δημοσιογράφους;…του Κώστα Βαξεβάνη.

Καμιά κοινωνική και πολιτική εξέλιξη δεν γίνεται εν κενώ. Τα γεγονότα δε φυτρώνουν ξαφνικά σα μανιτάρια στο δάσος. Οι άνθρωποι και η δράση τους, ακόμη και όταν γίνονται στατιστική, έχουν ως βάση την πραγματικότητα και τους κανόνες της.

Στις ΗΠΑ, δε δολοφονούνται δημοσιογράφοι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υλοποιούνται συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων. Στη Γερμανία κανένας δε τολμά να απειλήσει δημόσια άνθρωπο του Τύπου, πολύ δε περισσότερο, όταν ο ίδιος έχει δημόσιο ρόλο. Στη Γαλλία ο Μακρόν δεν διανοείται να κατηγορήσει εφημερίδα.

Δημοσιογράφος όμως δολοφονήθηκε στη Μάλτα, μια χώρα διαφθοράς με εξίσου διεφθαρμένη Κυβέρνηση. Η Δάφνη Γκαλιζία, ανατινάχτηκε γιατί είχε το θάρρος να ερευνήσει τη σύνδεση της πολιτικής με τη διαφθορά.

Στην Ελλάδα δολοφονούνται δημοσιογράφοι, απειλούνται δημόσια και αποκαλύπτονται συμβόλαια θανάτου.

Τι οπλίζει το χέρι των δολοφόνων στη Μάλτα και την Ελλάδα, εν αντιθέσει με άλλες χώρες στην Ευρώπη; Τα γεγονότα κινούνται από τις συνθήκες. Η Μάλτα, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πολωνία είναι χώρες εχθρικές προς τον Τύπο.

Ο Δημοσιογράφος που ψάχνει την αλήθεια ενοχοποιείται ως γραφικός και εμμονικός, η αλήθεια ταυτίζεται με το αφήγημα μιας κατεστημένης δημοσιογραφίας και όποιος τολμά τιμωρείται. Πολύ πριν κάποιος πατήσει τη σκανδάλη, άλλοι, συντονισμένα και φονικά, του έχουν δείξει ποιος είναι ο στόχος.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here