Μετάλλαξη Όμικρον: Παλινωδίες στη…σκιά των χιλιάδων κρουσμάτων!

0
394

Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών, κοσμοσυρροή στα επείγοντα και πανάκριβα τεστ.

Αναιρέσεις αποφάσεων, ετεροχρονισμένες ανακοινώσεις και…υπεραισιοδοξία ότι «όλα θα πάνε καλά» τα κύρια χαρακτηριστικά της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ των μεταλλάξεων και του ιού, με τους θανάτους, τα κρούσματα και τους δια-σωληνωμένους να αγγίζουν μεγάλα ποσοστά.

Σε ασφυξία παραμένει το ΕΣΥ, ενώ οι καθημερινές εισαγωγές ασθενών έχουν «φράξει» κυριολεκτικά τα Επείγοντα! Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι ιδιωτικές κλινικές δεν φαίνεται να συνεισφέρουν ουσιαστικά, καθώς «υποδέχονται» μόνο ασθενείς του ΤΕΠ, χωρίς συμπτώματα βαριάς νόσου…

ΕΣΥ με 10.000 λιγότερο προσωπικό!

Χάος επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, από τη μία εξακολουθούν να έχουν πολύ υψηλό αριθμό εισαγωγών ασθενών στις εφημερίες τους, χωρίς να μιλά κανείς πλέον για τις ΜΕΘ, και από την άλλη η κυβέρνηση αποφασίζει να πάρει αποφάσεις που εντέλει δεν εφαρμόζει.

Για παράδειγμα, στο θέμα του Γενικού Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ υπήρχε αρχικό πλάνο για μετατροπή του νοσοκομείου σε mega εμβολιαστικό κέντρο, τελικά τα σχέδια άλλαξαν!

Όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Παπατζίμας, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, «το νοσοκομείο μετατράπηκε σε τριτοβάθμιο πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ θα έπρεπε αυτή την κρίσιμη ώρα να αναβαθμιστεί».

Τι «βλέπουν» Τζανάκης-Σαρηγιάννης

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ειδικοί για την πορεία που ακολουθεί η μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα. Παρότι οι χθεσινές προβλέψεις έδειχναν εκτίναξη των κρουσμάτων στις 60.000, τα νέα περιστατικά έφτασαν τις 32.694.

Οι ειδικοί υποστηρίζει πως ενδεχομένως η αποκλιμάκωση της πανδημίας ήρθε νωρίτερα, ωστόσο καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εκτοξευτούν τα κρούσματα.

«Είναι έκπληξη αυτό που έγινε. Μπορεί να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους ενσωμάτωσης κρουσμάτων, που ίσως να υπήρχαν θέματα εγγραφής στις διάφορες δομές που κάνουν τεστ.

Ελπίζω να μην είναι αυτό και να συνεχιστεί και σήμερα η μείωση των κρουσμάτων. Στην σκακιέρα έχουν μπει κι άλλοι παίχτες, όπως τα σχολεία. Έχω παρατηρήσει σε άλλες χώρες ότι υπάρχει μία πρόσκαιρη πτώση ή σταθεροποίηση κρουσμάτων και μετά ακολουθεί εκτόξευση»…υποστήριξε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι το PCR τεστ είναι μία ευαίσθητη τεχνική και μπορεί αν ανιχνεύσει απειροελάχιστα μόρια κορωνοΐού ακόμα και την 20η μέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να το μεταδώσει.

Για αποκλιμάκωση, μίλησε από την πλευρά του και ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, διευκρινίζοντας όμως πως θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, καθώς πλέον υπάρχουν νέα στοιχεία, όπως το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων.

«Η κρίσιμη εβδομάδα είναι αυτή, με την έννοια ότι υπάρχει αβεβαιότητα που μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση ή σε επανάκαμψη. Το θέμα των μέτρων πρέπει να συζητηθεί με μεγάλη φειδώ»…τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Γκάγκα: «Δεν θα άλλαζε κάτι αν ανοίγαμε αργότερα τα σχολεία»

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here