Εφικτό χαρακτήρισε το σενάριο της αυτοδυναμίας-στις δεύτερες εκλογές που θα διεξαχθούν με ενισχυμένη αναλογική-με ένα ποσοστό της τάξης του 37% έως 38%, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Καθηγητή και Επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Kevin Featherstone, στο Λονδίνο.
Ο Πρωθυπουργός απαξίωσε πλήρως τις κατηγορίες περί Ανελευθερίας του Ελληνικού Τύπου, ενώ απέρριψε τις απόπειρες να δυσφημισθεί διεθνώς η Ελλάδα για τη στάση της στο προσφυγικό, σχολιάζοντας την πρόσφατη περίπτωση του Spiegel.
Επίσης, σε αναφορά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο Πρωθυπουργός μίλησε για μία λύση win-win που μπορεί να βρεθεί, αποκαλύπτοντας ότι μπορεί να υπάρξει επανένωση των Γλυπτών, ικανοποιώντας και το Βρετανικό Μουσείο και τις αιτιάσεις που αυτό εκφράζει.
«Είναι πιθανό να εξευρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση, μπορεί να γίνει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και ταυτόχρονα να ληφθούν υπ όψιν οι προβληματισμοί του Βρετανικού Μουσείου. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει momentum, συνειδητά μιλώ για επανένωση των Γλυπτών και όχι για επιστροφή»…σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, φέρνοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος και κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση της θρησκείας.
«Οι απειλές από την Τουρκία και η αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, είναι απαράδεκτες. Έχουμε καταστήσει σαφές πως είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά δεν θα δεχθούμε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ούτε θα δεχθούμε τετελεσμένα»…διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς από τον Kevin Featherstone για τη στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας.
Σε ερώτηση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως παρότι νόμιμη η επισύνδεση στο κινητό του Ευρωβουλευτή τότε Νίκου Ανδρουλάκη δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί εξ ου και παραιτήθηκαν στελέχη της κυβέρνησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.