Ενας ένας οι «πρωταγωνιστές» των εγγράφων που διέρρευσαν στον Τύπο από το ίδρυμα του Τζ. Σόρος βγαίνουν από το καβούκι τους, παραδεχόμενοι τη συμμετοχή τους σε project διαμόρφωσης της ελληνικής κοινής γνώμης με αντικείμενο την ουκρανική κρίση.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας», το ίδρυμα του Ούγγρου πολυεκατομμυριούχου (Open Sosiety Foundation-OSF) και το θυγατρικό του για την Ευρώπη (Open Society Initiative for Europe-OSIFE) εκπονούσε «έργα», αναζητώντας Ελληνες δημοσιογράφους και διαμορφωτές γνώμης (opinion leaders), οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να υποστηρίξουν συγκεκριμένες και εκ των προτέρων διαμορφωμένες (αντιρωσικές) θέσεις για την ουκρανική κρίση.
Στα πρόσωπα που εμπλέκονται αποκαλύφθηκε ότι ήταν και ο νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού και αρμόδιος για το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα στα sosial media (twitter, facebook κ.λπ.) Ματθαίος Τσιμιτάκης – όπως παραδέχθηκε δημόσια ο ίδιος – ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 έλαβε επιστολή από τον καθηγητή και υποψήφιο βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Γιάννη Καρρά, στην οποία τον βολιδοσκοπούσε αν επιθυμεί να λάβει μέρος στην παραπάνω κατευθυνόμενη έρευνα, σημειώνοντας ότι τα χρήματα θα τα πάρουν μισά μισά.
Δεν έβλεπε τίποτα κακό
Σύμφωνα με δήλωσή του, ο Μ. Τσιμιτάκης αποδέχθηκε τη συμμετοχή του «γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα», προσθέτοντας ότι δεν έβλεπε τίποτε το κακό στο να συνεργάζεται κάποιος με το ίδρυμα του ανθέλληνα και αντιευρωπαϊστή Τζ. Σόρος!!
Επίσης ο συντάκτης της επιστολής Γιάννης Καρράς παραδέχθηκε χθες την επικοινωνία του με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «συχνά συνομιλεί μαζί του και έχει μεγάλη εκτίμηση στις θέσεις του», καθώς τον βοήθησε στο θέμα της ανάλυσης των ελληνικών δημόσιων media για τα οποία δεν γνώριζε πολλά!.
Το «έργο» του OSIFE με τίτλο «Χαρτογραφώντας τον ουκρανικό διάλογο στην Ελλάδα» ζητούσε να: «χαρτογραφηθούν οι βασικοί παίκτες του δημόσιου διαλόγου στην Ελλάδα για την Ουκρανία, να αποτυπωθεί η ταυτότητά τους (το “who is who”) αλλά και να αναγνωριστούν οι φωνές (τεκμηρίωσης ή αμφισβήτησης) που πρέπει να ενισχυθούν».
Επίσης, αναζητούσε τρόπους με τους οποίους το OSIFE «μπορεί να συμμετέχει ή να υποστηρίξει ζωτικά τμήματα αυτού του διαλόγου» με βάση τη διαπίστωση ότι «πολλοί παίκτες εντός της Ε.Ε. είναι απρόθυμοι να αποδεχθούν την επανάσταση της πλατείας Μεϊντάν ως δημοκρατική και την ουκρανική κυβέρνηση ως νόμιμη».
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο 2016 ο Μ. Τσιμιτάκης υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η στήριξή του στον Γ. Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», γράφοντας στο twitter «Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε…»……όπως είναι και η θέση του ιδρύματος του Τζ. Σόρος.
Υ.Γ. ΔΥΣΩΔΙΑ-Σόρος: «Πληρώσαμε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ρ/τ και 6 ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα»!
{jcomments on}