Οξεία και Σφοδρή κριτική για τα Ελληνοτουρκικά στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία είπε πως δίνει «συγχωροχάρτι» στην Τουρκία!…από τον Καθηγητή Ιωάννη Μάζη.

0
585

Μιλώντας στο 98,4 radio έκανε αναφορά στις Ελληνικές υποχωρήσεις στις απαιτήσεις της Άγκυρας, είτε στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, είτε σε αυτά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σχολιάζοντας ότι ενώ η Τουρκία απαιτεί, η Ελλάδα σύρεται στο διαπραγματευτικό τραπέζι ζητώντας…τη «φιλία»!

Λάβρος κατά της Κυβέρνησης ο καθηγητής Μάζης: «Συγχωροχάρτι» στην Τουρκία – «Συνθηκολόγηση» η «Διακήρυξη των Αθηνών»!

Στηλίτευσε τα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά και τα όσα επικίνδυνα αναγράφονται στο κουρελόχαρτο της λεγόμενης «Διακήρυξης των Αθηνών», για την οποία με έμφαση τόνισε αρχικά, ότι «είναι συνέχεια της λεγόμενης Συμφωνίας της Μαδρίτης», την οποία χαρακτήρισε «κοινό ανακοινωθέν» (σ.σ. τη Μαδρίτη), χωρίς «καμία βαρύτητα και σημασία δεσμευτική, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα γιατί δεν είναι συμφωνία, δεν είναι συνθήκη, είναι ένα κοινό ανακοινωθέν».

Τελικά, όπως ανέφερε ο κ. Μάζης, σε όλες τις πτυχές της, η «Διακήρυξη των Αθηνών» είναι συνέχεια της Μαδρίτης, που «δημιούργησε ένα κλίμα για ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο»!

Λάβρος κατά της Κυβέρνησης ο καθηγητής Μάζης: «Συγχωροχάρτι» στην Τουρκία – «Συνθηκολόγηση» η «Διακήρυξη των Αθηνών»!

Και εξήγησε το σκεπτικό του καταλήγοντας ότι η Ελλάδα «συνθηκολόγησε» και έδωσε «συγχωροχάρτι» στην Τουρκία:

«Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκία. Η Τουρκία διεκδικεί την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας μία ημέρα πριν έρθει ο Ερντογάν στην Αθήνα τέθηκαν σε έγγραφη συνέντευξη και έχει σημασία αυτό, δεν ήταν δηλαδή μια παραφορά λόγου…

Εκεί μας μίλησε για τουρκική μειονότητα, για Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και για ένα σωρό συνδεόμενα συμπαρομαρτούντα τρέχοντα θέματα, όπως η αποστρατιωτικοποίηση.

Αυτά (σ.σ. τα παραπάνω), με τη λεγομένη Διακήρυξη των Αθηνών, συν τη Γαλάζια Πατρίδα, συν το τουρκολιβυκό μνημόνιο, όλα αυτά, μπαίνουν στα καταχωρηθέντα ως απαιτήσεις από την Τουρκία, δεν θίγονται και παρά το γεγονός ότι έχουν τεθεί, προχωράμε παρακάτω σαν να μην τρέχει τίποτα. Που σημαίνει τι; Ότι δίνουμε ένα συγχωροχάρτι στην Τουρκία και της λέμε ‘καλά κάνεις και τα ζητάς’, εμείς θέλουμε παρόλα αυτά καλύτερες σχέσεις και μάλιστα υπό καθεστώς casus belli!

Αυτό σημαίνει τι; Ότι εμείς όλα αυτά τα κατανοούμε, αλλά πάμε παρακάτω. Όχι, δεν είναι δυνατόν. Μόνο ένα κράτος που έχει χάσει τον πόλεμο είναι δυνατόν να κάνει τέτοιου είδους παραχώρηση και να πάει παρακάτω. Αυτό λέγεται συνθηκολόγηση!»

Την οργή του εξέφρασε ο Ιωάννης Μάζης για την παντελή έλλειψη αναφοράς στο θέμα της Κύπρου, η οποία τελεί στο ένα τρίτο της, υπό Τουρκική κατοχή εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.

«Στην Κύπρο έχουμε εννέα διεθνή εγκλήματα, αφενός μεν κατά της ανθρωπότητας, αφετέρου δε, εγκλήματα πολέμου. Τα δύο πρώτα και πολύ γνωστά είναι το έγκλημα εισβολής και τα έγκλημα κατοχής…

Κατά το διεθνές δίκαιο τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου, είναι απαράγραπτα.

Ομιλώ νομικά, δεν παραγράφονται. Έχουμε ακόμα εγκλήματα βίαιου εποικισμού, βιασμών, καταστροφής πολιτισμικών μνημείων, αγνοουμένων, εγκλήματα, εγκλήματα, εγκλήματα…

Αυτά τα εγκλήματα επίσης ξεπλένονται με τη Διακήρυξη των Αθηνών, διότι όταν δεν αναγνωρίζει η Τουρκία ούτε καν το πρωτόκολλο της Άγκυρας το οποίο είναι προϋπόθεση για να αποδείξει ότι αποδέχεται έστω ένα δείγμα από τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, όταν δεν αποδέχεται καν την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι πλήρες κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, πώς είναι δυνατόν να θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια;…

Στη διακήρυξη των Αθηνών μιλήσαμε σαν να μην έχουν συμβεί ποτέ αυτά, σαν να μην είναι η Κύπρος διχοτομημένη, αλλά δεχτήκαμε τη φράση του κυρίου Ερντογάν «να αναγνωριστούν οι πραγματικότητες», μέσα στο σπίτι μας, μας το είπε!»

Ακούστε όλα όσα είπε ο καθηγητής Μάζης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here