Πυθαγόρειο: Το τριγωνικό σπίτι στην Κορινθία που στηρίζεται στο θεώρημα του Πυθαγόρα.

0
1198

Τοποθετημένο στα Γεράνεια όρη του νομού Κορινθία, χτισμένο αρμονικά μέσα σε έναν ελαιώνα 600 δένδρων, βρίσκεται ένα τριγωνικό σπίτι που φέρει το όνομα Πυθαγόρειο.

Όπως το υποδηλώνει το όνομά του, το Πυθαγόρειο εμπνέεται από το πυθαγόρειο θεώρημα και αυτός είναι και ο λόγος που έχει τριγωνικό σχήμα.

Με εξωτερικό τοίχο, που εγγυάται την ασφάλεια των ιδιοκτητών και τζαμαρίες που ανοίγουν για να καταργήσουν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αυτό το σπίτι-όνειρο, έχει ελάχιστα πράγματα μέσα «Μεγαλώνω και δεν είναι εύκολο» λέει γελώντας η ιδιοκτήτριά του, η οποία επέλεξε τον μίνιμαλ τρόπο ζωής.

Το τριγωνικό σπίτι είναι δημιουργία του Αρχιτέκτονα Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου και το σημείο όπου χτίστηκε επελέγη από τους ιδιοκτήτες καθώς ήθελαν να βρίσκονται στην καρδιά της φύσης «περάσαμε τη ζωή μας μέσα σε ένα γραφείο» αναφέρουν.

Το γνωστό κανάλι του YouTube, UpDrones, μας δίνει εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά, από την ιδιαίτερη αυτή κατασκευή που έχει απασχολήσει δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο.

Το Πυθαγόρειο σε απόλυτη αρμονία με τη φύση

Πέραν του ασυνήθιστου σχήματος, το οποίο επέλεξε ο αρχιτέκτονας Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, το κτίσμα έρχεται να ενωθεί με τη φύση. Ο δημιουργός του ενσωμάτωσε φυτά και δέντρα εντός της κατασκευής προκειμένου να λειάνει την άγρια αντίθεση του μπετό μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Υπάρχουν φυτά που μεγαλώνουν στην οροφή του Πυθαγόρειου, με τρόπο που διατηρούν τον εσωτερικό χώρο δροσερό ακόμη και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, ο αρχιτέκτονας του Πυθαγόρειου εκμεταλλεύτηκε το νερό από ένα παλιό πηγάδι στο χωράφι, από το οποίο δημιούργησε τρεχούμενο νερό που ρέει στον εξωτερικό, χαμηλό τοίχο του κτιρίου.

Όσο για το εσωτερικό του, αυτό διέπεται από τις αρχές του μινιμαλισμού. Στις πιο μικρές πλευρές του τριγώνου βρίσκεται το σαλόνι, αλλά και η τραπεζαρία και η κουζίνα, χώροι ανάμεσα στους οποίους δεν παρεμβάλλονται τοίχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here