Την «τιμητική» τους στα ξένα ΜΜΕ είχαν οι διπλές λίστες κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ. Ο Guardian και η Le Monde, παρουσιάζουν τις ανακολουθίες και την κακοδιαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την ποδηλατάδα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, με όρους «δύο μέτρα-δύο σταθμά» στην εφαρμογή των απαγορεύσεων.
Η Le Monde φιλοξενεί δήλωση του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που ονομάζεται «Coronavirus Greece Research Group»:
«Υπάρχει έλλειψη διαφάνειας στις δημοσιευμένες στατιστικές. Δεν έχουμε μια πολύ ακριβή εικόνα του ποσοστού θνησιμότητας, της ηλικίας των αποθανόντων, της εξέλιξης ανά περιοχή…».
«Η καταμέτρηση του αριθμού των κρουσμάτων πάσχει εντελώς, διότι τα τεστ από την αρχή της επιδημίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν και σε μεγάλη κλίμακα, και δεν έχει διεξαχθεί, καμία επιδημιολογική μελέτη»…σημειώνει ο ερευνητής.
Guardian: Έλληνες αξιωματούχοι κατηγορούνται για δημοσίευση παραπλανητικών στοιχείων.
Η Helena Smith στο ρεορτάζ της στον Guardian με τίτλο «Έλληνες αξιωματούχοι κατηγορούνται για δημοσίευση παραπλανητικών στοιχείων» παρουσιάζει την πολιτική αντιπαράθεση για τα στοιχεία της πανδημίας, τον ΕΟΔΥ, το lockdown και τις φωτογραφίες του Κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.
Σημειώνει ότι «αποκαλύψεις για στρεβλώσεις στην καταμέτρηση κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν προκαλέσει αυξανόμενη αντιπαράθεση στην Ελλάδα». Αναφέρει επίσης, ότι τα στοιχεία που δημοσιεύει κάθε βράδυ η κυβέρνηση σχετικά με τον κορωνοϊό έχουν χαρακτηριστεί ανακριβή μετά από δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση από την πλευρά του ΕΟΔΥ.
Η κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ότι το απαγορευτικό παρατείνεται ως τις 14 Δεκεμβρίου λόγω υψηλού ποσοστού διάδοσης, χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «θεωρίες συνωμοσίας».
Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..