Η Ρωσία δοκίμασε την Πυρηνική «Τορπίλη της Αποκάλυψης»!

0
209

Επιτυχημένη εκτόξευση της Πυρηνικής Τορπίλης Poseidon…

Συνεχίζεται η ανάπτυξη Πυρηνικών Όπλων από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το Πρακτορείο TASS, το υποβρύχιο Belgorod πραγματοποίησε νέα σειρά δοκιμών της Πυρηνικής Τορπίλης Poseidon.

Η Μόσχα συνεχίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και επιχειρεί να αλλάξει την «ισορροπία του τρόμου» με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα πυρηνικά.

H ρωσική πυρηνική τορπίλη απειλή πρώτου μεγέθους για τη Δύση… Poseidon | Defence-point.gr

Το Ρωσικό Πρακτορείο TASS ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του Poseidon, της λεγόμενης και «Τορπίλης της Αποκάλυψης».

Επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το TASS αναφέρει πως:

«Το υποβρύχιο Belgorod ολοκλήρωσε μια σειρά δοκιμών της σούπερ-τορπίλης Poseidon. Σκοπός ήταν να επαληθευτεί η λειτουργία του συστήματος εκτόξευσης και έγιναν για να αποσαφηνιστεί και η συμπεριφορά του υποβρυχίου σε διαφορετικά βάθη μετά την εκτίναξη της τορπίλης».

Κάθε κίνηση του υποβρυχίου K-329 Belgorod παρακολουθείται με τη μέγιστη προσοχή από το ΝΑΤΟ, γιατί είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο του στόλου της Μόσχας.

Και είναι το μόνο που σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί την τορπίλη Poseidon που παρουσιάστηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2018 ως ένα από τα συστήματα που θα επιστρέψουν τη στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία.

Είναι μια ατομική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από τη θάλασσα και καλύπτει απόσταση μέχρι και 10.000 χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή και μπορεί να προκαλέσει Ραδιενεργό Τσουνάμι. Το μολυσμένο κύμα μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.

Οι Ειδικοί εξηγούν ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, που υπάρχουν από τη δεκαετία του ’60.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο δορυφόρων με αισθητήρες υπερύθρων ακριβώς για να εντοπίζουν τους Ρωσικούς πυραύλους.

Αντίθετα, οι δορυφόροι δεν βλέπουν τι συμβαίνει στα βάθη της θάλασσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here