Άγιασμα από την Κατεχόμενη Κύπρο ραντίστηκε στα νερά του Αιγαίου!

0
226

Η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα. Το χώμα και το αγίασμα που παρέδωσε εκ μέρους των μαθητών του σχολείου της Κατεχόμενης Καρπασίας η Λουκία Κοτσιεκκά, στην Αθηνά Κρικέλη, σκορπίστηκε στα ψηλότερα σημεία του Ολύμπου (Κακόσκαλα) μια ανάσα από τον Μύτικα (2917 μ).

Η Αθηνά Κρικέλη πραγματοποίησε και το δεύτερο μέρος της υπόσχεσή της, να ραντίσει: 

Η Αθηνά Κρικέλη ρίχνει το άγιασμα του Αποστόλου Ανδρέα να σμίξει με τα νερά του Αιγαίου! 

– το Άγιασμα από το Εγκλωβισμένο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου σε ειδική τελετή κατά την διάρκεια του ιστιοπλοϊκού ταξιδιού CROSSING OF PHILOCTETES που συνδιοργανωσε η Ellopia TV USA στα τέλη Ιουλίου.

– το Άγιασμα από τον σκλαβωμένο Απόστολο Ανδρέα της Κύπρου ρίχνεται στα Ιερά αιώνια Ελληνικά νερά στο Αιγαίο Πέλαγος…..εκπλήρωση επιθυμίας των εγκλωβισμένων Ελλήνων μαθητών από το κατεχόμενο Ελληνικό Ριζοκάρπασο της Κύπρου γράφει Ελληνοκύπριος σε διαδικτυακό μέσο, μετά την σεμνή απλή και συμβολική τελετή.

«Είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω. Τιμή μου που με επέλεξαν τα παιδιά από το Ριζοκάρπασο να εκπληρώσω την επιθυμία τους. Η ευχή μου ενώθηκε μαζί με το χώμα και άγιασμα. Η λήθη και η αποχαύνωση είναι ο χειρότερος εχθρός. Μέχρι να το συνειδητοποιήσει ο λαός μας, θα χάνουμε πατρίδες»….είπε η Αθηνά Κρικέλη μετά και την εκπλήρωση της επιθυμίας των παιδιών.

«Κατάθεση Ψυχής» από την Λουκία Κοτσιεκκά – εγκλωβισμένη μαθήτρια –
Αριστούχα απόφοιτο του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου 2014, Πρόεδρο Μαθητικού Συμβουλίου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Εκ μέρους των ακόλουθων συμμαθητών μου, απόφοιτων του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου: Στέλιου Γιωργαλλή, Κυριακούλας Μιχάηλου, Γιαννάκη Χάρπα και εμού, καθώς και των άλλων εγκλωβισμένων παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου, θα ήθελα να μεταφέρω, στην αποψινή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής προς τους «13 Ήρωες του Μαρί», το ακόλουθο μήνυμα:

«Από την αγαπημένη και κατεχόμενη Καρπασία μας, φέρνουμε στην κυρία Κρικέλη πολύτιμα σύμβολα, για ιερό σκοπό: «Χώμα» από το Ριζοκάρπασο και «Άγιασμα» από τον Απόστολο Ανδρέα!

Γιατί, αυτά; Το χώμα, είναι από το αγαπημένο μας χωριό, που τυχαίνει να είναι και η γενέτειρα του ήρωα αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Το άγιασμα, από τον άγιο που φυλάει την ελληνικότητα και την ορθοδοξία μας, για να «κρατιόμαστε», λίγοι εμείς, ανάμεσα στους πολλούς ξένους που ορίζουν παράνομα τη γη και τη ζωή μας!

Και «γιατί» στην κ. Κρικέλη; Πρώτα ως ευχαριστία για την τεράστια συμβολή της στην προβολή και γνωστοποίηση του προβλήματος των Εγκλωβισμένων – μιας πληγής που είναι άγνωστη στην κοινή γνώμη έξω από την Κύπρο – με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Οι Εγκλωβισμένοι της Κύπρου!

Την ίδια ώρα, με μια παράκληση, μια «χάρη» καλύτερα:

«Κυρία Αθηνά Κρικέλη, σας παρακαλούμε να αμολήσετε αυτό το λίγο χώμα στα βουνά του Ολύμπου, όπου συνεχίζετε το έργο σας, και να ρίξετε το άγιασμα τούτο να σμίξει με τα νερά του Αιγαίου!

Χώμα από το Ριζοκάρπασο σκορπίζεται στα ψηλότερα σημεία του Ολύμπου!

Να δέσουν έτσι τα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου μας με την ελεύθερη Ελλάδα και να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα αυτών, που εσείς η ίδια ονομάσατε ελεύθερους πολιορκημένους – των Εγκλωβισμένων της Καρπασίας μας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι που είστε δίπλα μας, που μας ενισχύετε με τις προσπάθειές σας και που μας αφιερώνετε μέρος του πολυσήμαντου έργου σας. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά»!

Η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη την στιγμή που ραντίζει το Άγιασμα στο Αιγαίο:

{videobox}szyQM1lVLZU{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here