Άγριες Αποδοκιμασίες για τον Κ. Μητσοτάκη στην Εύβοια.

0
319

Επεισόδια με πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας…

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Ιστιαία, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε στην περιοχή με την συνοδεία του και εκεί τον περίμεναν πολίτες που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται το καλοκαίρι. Οι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα «Μητσοτάκη γαμ…», ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Παρλάπιπας: ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγριες αποδοκιμασίες για τον Κ.Μητσοτάκη στην Εύβοια - Επεισόδια με πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας (βίντεο)

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 400 αστυνομικοί, διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ, για να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό από τους πολίτες!

Συνοδευόμενος από τον Σταύρο Μπένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συνάντηση με φορείς της Β. Εύβοιας, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, για να παρουσιάσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Τι καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων βόρειας Εύβοιας.

Όπως επισημαίνουν οι πυρόπληκτοι τέσσερις μήνες μετά την τρομακτική καταστροφή, παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα τόσο όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία όσο και στις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν.

-Σοβαρά και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, παρά μόνο αντιδιαβρωτικά και μικρής έκτασης αντιπλημμυρικά. 

-Στον κλάδο των ρετσινάδων-δασεργατών απαιτούμε μόνιμη απασχόληση στο δάσος και για τις απαραίτητες εργασίες για δεκαπέντε (15) έτη, και όχι μόνο για επτά (7) όπως μέχρι τώρα έχει προκηρυχθεί.

-Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αγρότες-ελαιοπαραγωγούς που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο.

-Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού (ενοικιαζόμενα), της εστίασης, γενικότερα σε όλους του κλάδους που είτε επλήγησαν άμεσα είτε έμμεσα.

-Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει παρά ένα πολύ μικρό μέρος αποζημιώσεων, και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια που έχουν απομείνει καθώς απαγορεύεται η βόσκηση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για δωρεάν παροχή ζωοτροφών.

-Άλλοι κλάδοι όπως συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι δεν έχουν αποζημιωθεί στο ύψος των αναγκών τους.

-Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε

-Οι κτηνοτρόφοι ειδικότερα τονίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές τους έχουν ξεχάσει καθώς δεν έχουν δώσει τις ζωοτροφές που χρειάζονται.

Χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατούσε είναι τα βίντεο που ανήρτησε η τοπική ιστοσελίδα palmosev:

https://www.facebook.com/palmosev/videos/603556220908656/?t=2

https://www.facebook.com/palmosev/videos/1055231208542554/?t=1

https://www.facebook.com/palmosev/videos/244449634385412/?t=0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here