Άγριος καυγάς Μέρκελ-Μακρόν για το ΝΑΤΟ: «Καλή η ανατρεπτική πολιτική σου αλλά κουράστηκα να μαζεύω τα κομμάτια»

0
409

Έντονο διαπληκτισμό μεταξύ Μέρκελ και Μακρόν για το ΝΑΤΟ αποκαλύπτει ρεπορτάζ των New York Times. Ο ισχυρισμός του Μακρόν για «εγκεφαλική παράλυση» του ΝΑΤΟ προκάλεσε την έκρηξη της Μέρκελ:

«Καταλαβαίνω την επιθυμία σου για ανατρεπτική πολιτική, αλλά κουράστηκα να μαζεύω τα κομμάτια από τα φλυτζάνια που εσύ σπας για να μπορούμε μετά να πίνουμε τσάι παρέα!».

Η απάντηση του Μακρόν, Σύμφωνα με το Ρεπορτάζ, ήταν σε εξίσου έντονο ύφος:

«Οι ΗΠΑ και η Τουρκία αντιβαίνουν τους κανόνες του ΝΑΤΟ στη Συρία. Δε μπορώ να υποκρίνομαι και να συμπεριφέρομαι σαν να μη συνέβη τίποτα!».

Ο έντονος διάλογος επιβεβαιώνει τις σοβαρές πιέσεις στις γάλλο-γερμανικές σχέσεις και το κλίμα έντασης κατά τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, η οποία υποβαθμίστηκε προσεκτικά από μια σύνοδο κορυφής σε μια συγκέντρωση ηγετών, για τον εορτασμό της 70ης επετείου της συμμαχίας.

Όπως παρατηρούν αναλυτές, οι σχέσεις των δύο ηγετών βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, με τον Μακρόν να προσπαθεί, συχνά με ανυπόμονο και νευρικό τρόπο, να σπάσει το γερμανικό σύστημα, το οποίο παρουσιάζεται ιδιαίτερα αργό στη λήψη αποφάσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θητείας της Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here