«Άι Φεδερίκο»

0
277

«Άι, Φεδερίκο!», της Μαίης Σεβαστοπούλου. Μια ελεγεία για τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Θέατρο Τόπος αλλού, Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων Τηλ: 210-8679535. Πρεμιέρα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 ώρα 21.00 από τη θεατρική Ομάδα Θεώρηση.

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από τότε που ο θεατρικός κριτικός και σκηνοθέτης Γιώργος Χατζηδάκης μαζί με την ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Μαίη Σεβαστοπούλου ίδρυσαν τη θεατρική Ομάδα «Θεώρηση», έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 63 θεατρικές παραγωγές.

Το «Άι Φεδερίκο» είναι ένα πάντρεμα βιογραφικών στοιχείων και σπαραγμάτων από τα θεατρικά έργα και την ποίηση του μεγάλου ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, τα οποία η Μαίη Σεβαστοπούλου έχει συνθέσει σε ένα ενιαίο θεατρικό έργο.

Το έργο «Άι, Φεδερίκο!» επιχειρεί μια διαδρομή στη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, του γεννημένου στο χωριό Φουέντε Βακέρος της μαγικής Ανδαλουσίας από πατέρα αγρότη και μητέρα δασκάλα.

Γραμμένο σε ύφος ποιητικό περιλαμβάνει μικρά σπαράγματα από το έργο του μεγάλου δημιουργού, αλλά κυρίως μιλάει για τις χαρές και τις ψυχικές πληγές του: 

Δύο άντρες ηθοποιοί αναπαριστούν την φανερή μα και τη σκοτεινή πλευρά της ζωής του Φεδερίκο και τρεις γυναίκες είναι οι διαχρονικές Ανδαλουσιάνες, που κάθε χρόνο την ημέρα της επετείου του θανάτου του, καλούν το πνεύμα του νάρθει στη γη για να την δονήσει πάλι με το θρυλικό «Ντουέντε» του.

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Μαίη Σεβαστοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Πολίτου
Σκηνικά- κοστούμια: Ομάδα «Θεώρηση.
Μουσική επιμέλεια: Μαίη Σεβαστοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δαφνόπουλος Γιώργος, Κατερίνα Παπαναστασάτου, Σοφία Σαπρίκη, Μαίη Σεβαστοπούλου, Νεκτάριος Φαρμάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here