Άφωνος έμεινε ο El-Sisi ακούγοντας τον Μητσοτάκη να «ξεπλένει» την Τουρκία!

0
401

Μία δυσάρεστη έκπληξη τόσο για τους Αιγύπτιους όσο και τον Ελληνικό λαό επεφύλασσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi στο Κάιρο.

Συνάντηση που έγινε μάλιστα μετά από πρόσκληση του Αιγύπτιου ηγέτη στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, αντί να αναφερθεί εκτενώς στις Τουρκικές προκλήσεις που πλέον έχουν λάβει διαστάσεις πολεμικών προκλήσεων, έκανε τον γεφυροποιό!

Και μάλιστα μέσα στο Κάιρο, όταν είναι γνωστή η σφοδρή αντιπαράθεση Αιγύπτου-Τουρκίας και η αριστοτεχνική συμπεριφορά των Αιγυπτίων απέναντι στους Τούρκους που τους έχουν εγκλωβίσει, τους έχουν γελοιοποιήσει, ενώ τους πολεμούν ανοιχτά στο μέτωπο της Λιβύης!

Ο Πρωθυπουργός άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους ισχυριζόμενος ότι «σε κάποιους τομείς, όπως το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και ο τουρισμός, είναι δυνατή η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με την Τουρκία»!

Όλα αυτά την ώρα που οι Τούρκοι όχι μόνο έχουν κάνει την Ελληνική Εθνική κυριαρχία σουρωτήρι, αλλά διαπράττουν εισβολή μέσω του παράνομου μνημονίου που έχουν υπογράψει με την Λιβύη!

Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε την απογοητευτική εμφάνιση εκφράζοντας την «εμπιστοσύνη του αναφορικά με το μέλλον της Λιβύης, στην διάσκεψη του Βερολίνου», από την οποία όμως η Ελλάδα απουσιάζει!

Γεγονός που είχε στηλιτεύσει ανοιχτά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Μία διάσκεψη με απαράδεκτη σύνθεση, καθώς η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα η οποία συνορεύει με την Λιβύη και όμως απουσιάζει από την σύνοδο, ενώ αντίθετα συμμετέχει η Τουρκία που τα μόνα σύνορα της με την Λιβύη είναι αυτά που προκύπτουν από το παράνομο μνημόνιο που υπέγραψε με την απελθούσα κυβέρνηση Σαράτζ.

Αναρωτιόμαστε πραγματικά ποια είναι η σκοπιμότητα της συνεχούς υποστήριξης της Τουρκίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Ακούστε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi:

-Διάσκεψη του Βερολίνου στο 11.30

-Συνεργασία με την Τουρκία στο 12.34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here