Έκθεση φωτογραφίας Γαλλή.

0
422

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, από 9 έως 25 Οκτωβρίου 2013 στο Πνευματικό του Κέντρο, την έκθεση φωτογραφιών του Δημοσθένη Γαλλή με τον τίτλο «Αλεξάνδρεια».

Πρόκειται για μία μονογραφική έκθεση φωτογραφιών, αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (1863-1933), την οποία επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Μεγακλής Ρογκάκος.

Ο καλλιτέχνης, εμπνεόμενος από 29 ποιήματα του αλεξανδρινού πνευματικού δημιουργού, αριθμός που υπαινίσσεται την ημερομηνία γέννησης και αποδημίας του Κ.Π. Καβάφη (29 Απριλίου), επιδιώκει με το πρότυπο φωτογραφικό έργο του να συμβάλει στη γνωριμία του επισκέπτη – θεατή με το περιεχόμενο των ποιημάτων μέσα από μία διαδρομή εικαστικών ερεθισμάτων.

Η έκθεση μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο στο πλαίσιο της διαθεματικής διδασκαλίας που εφαρμόζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αφενός παρουσιάζει την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του Γαλλή, που αφορμάται από τον αγγλικό αισθητισμό του 19ου αιώνα τον οποίο εκτιμούσε ο Καβάφης, και αφετέρου παραπέμπει ευθέως στην λογοτεχνία οδηγώντας στην ανάπτυξη συλλογισμών που αφορούν τη σχέση των φωτογραφικών έργων με τους τίτλους και το περιεχόμενο των ποιημάτων που τα ενέπνευσαν.

Διάρκεια έως 25 Οκτωβρίου 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here