Έλλειμμα 800-900 χιλ. τόνων σιταριού για το ψωμί του λαού παραδέχτηκε η Κυβέρνηση!

0
281

Για σπορέλαιο και αραβοσιτέλαιο «θα περιμένουμε να φυτρώσουν οι νέες καλλιέργειες στον Έβρο»…

Την έλλειψη 800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού από το οποίο παρασκευάζεται το ψωμί και άλλα βασικά είδη διατροφής λόγω των αντί-κυρώσεων που επέβαλε η Ρωσία- και κατά της Ελλάδας-για την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, παραδέχτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Nέα ιστορικά υψηλά για το σιτάρι - Άλμα 9,1% | Liberal Markets

Ο Υπουργός είπε ότι έχουμε έλλειμμα «800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού», αυτό που δεν είπε είναι ότι όλες οι χώρες που θάχουν δεχθεί τις Ρωσικές αντί-κυρώσεις θα καταφύγουν σε αυτές τις αγορές για την προμήθεια μαλακού σιταριού, με αποτέλεσμα η τιμή του ψωμιού και των άλλων προϊόντων της διατροφικής αλυσίδας που βασίζεται στο μαλακό σιτάρι να εκτιναχθεί πάνω από το 50% της νυν τιμής, η οποία είναι ήδη 70% ακριβότερη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αυτό προφανώς δεν απασχολεί τον Υπουργό ούτε τον Πρωθυπουργό γιατί όπως είπε και η Μαρία Αντουανέτα: «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Εξίσου ανησυχητική είναι η κυβερνητική προσέγγιση και σε ότι αφορά το σπορέλαιο, το αραβοσιτέλαιο κλπ για τα οποία έχει επιβληθεί πλαφόν αγοράς τους στα σούπερ μάρκετ.

Απέδωσαν την έλλειψη όχι στις Ρωσικές αντί-κυρώσεις στην Ελλάδα, αλλά στο ότι οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης έχουν «στοκάρει» μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιου με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα.

Ποια λύση θα βρει η κυβέρνηση; Θα φυτέψει στον Έβρο…ηλιοτρόπια!

Ναι στα σοβαρά μας είπαν ότι θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη που οι ίδιοι προκάλεσαν φυτεύοντας ηλιοτρόπια σε μια περιορισμένη έκταση όπως είναι ο Έβρος, του οποίου οι καλλιέργειες χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο για να αποδώσουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here