Έναρξη εγγραφών περιόδου 2014-2015 στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς.

0
246

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ανοίγει η περίοδος εγγραφών για τα νέα μέλη στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς.

Στις δραστηριότητες του Συστήματος μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών (εντάσσονται στην Αγέλη Λυκοπούλων), 11 έως 14 ετών (εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων), νέοι 14-17 ετών (εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών) καθώς και ενήλικοι εθελοντές 18-30 ετών είτε ως ενήλικα στελέχη είτε ως μέλη του Προσκοπικού Δικτύου.

Το παιδί μέσα από τη συμμετοχή του στις προσκοπικές δράσεις (δράσεις στην Εστία μας, εκδρομές μονοήμερες, διήμερες και πολυήμερες στη φύση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους κ.ά.) θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις και θα ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές.

Οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, και βασίζονται στο παιχνίδι, ώστε να είναι ελκυστικές για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.

Στόχος μας είναι όλοι οι νέοι να μπορούν να τα «βγάζουν πέρα» και να μπορούν να είναι άτομα:

-Αυτόνομα, ικανά να επιλέγουν και να ελέγχουν την προσωπική και κοινωνική ζωή τους ως προσωπικότητες και ως μέλη της κοινωνίας,

-Αλληλέγγυα, ικανά να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργούν μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους,

-Υπεύθυνα, ικανά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να δεσμεύονται και να ολοκληρώνουν όσα έχουν αναλάβει,

-Αφοσιωμένα, ικανά να πετυχαίνουν το στόχο τους με σεβασμό σε αξίες, ιδανικά και να ενεργούν σύμφωνα με αυτά.

Οι δράσεις για την Αγέλη Λυκοπούλων και την Ομάδα Προσκόπων ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12.00-14.00 στην εστία των Προσκόπων της Κηφισιάς, Χαριλάου Τρικούπη 73, Κηφισιά, ενώ για την Κοινότητα Ανιχνευτών βάσει συνεννόησης με τα παιδιά.

Ο Προσκοπισμός γεμίζει τα παιδιά εμπειρίες μέσα από την περιπέτεια. Το δικό σας παιδί είναι έτοιμο να τη ζήσει;

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Ιωσήφ Δακορώνιας-Μαρίνα
Τηλ.: 6934445088 / e-mail: 2kifissias@sep.org.gr και  web site. 

Σχετικά με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1947 και αποτελεί το παλαιότερο Προσκοπικό Σύστημα της Κηφισιάς.

Έκτοτε, δραστηριοποιείται αδιαλείπτως στο Δήμο της Κηφισιάς από το 1947, πραγματοποιώντας ποικίλες προσκοπικές δραστηριότητες και προσφέροντας κοινωνικό έργο στους νέους και στην ευρύτερη κοινωνία της Κηφισιάς.

Πλέον αριθμεί περί τα 110 μέλη και συνεχίζει την πρωτοπόρα του δράση προσφέροντας στην κοινωνία, ενώ οι συγκεντρώσεις των Τμημάτων του πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12:00-14:00. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here