Έξω σκίζουμε!!!……μέσα μας ξεσκίζουν!!!…..του Μάρκου Μάστρακα.

0
228

Μια 23χρονη Ελληνίδα, αριστούχος του ΕΜΠ, βλέπει τις πόρτες κολοσσών της τεχνολογίας να ανοίγουν διάπλατα για να αξιοποιήσουν το ταλέντο της.

Η Μαρία Δημακοπούλου είναι παιδί του ελληνικού πανεπιστημίου. Μπήκε πρώτη το 2009 με 19.920 μόρια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, πρώτη στην ιστορία της σχολής που από φοίτησε με το απόλυτο «10».

Και ήταν τριτοετής, όταν τον Σεπτέμβριο του 2011, έλαβε mail από την Google, για να περάσει από τα γραφεία τους να γνωριστούν…… 

Η Μαρία είναι ένα κορίτσι που δεν διαφέρει σε τίποτε από κάθε τυπικό 23χρονο κορίτσι. Κι’ όμως κάτι διαφορετικό συμβαίνει μαζί της. Αυτό το κορίτσι έχει μυαλό «ξυράφι» και έχει ήδη το ΟΚ να πάει στις ΗΠΑ.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει εργασιακή εμπειρία στην Google. Έλυσε ένα πρόβλημα, που επί τρία χρόνια ήταν άλυτο στους επεξεργαστές της Intel.

Έχει διεθνείς διακρίσεις στην επιστήμη υπολογιστών, έχει κάνει ομιλία στο CERN, έχει συμμετοχή στο πρόγραμμα «Singularity» της NASA με θέμα τη νανοτεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, όπου έγινε δεκτό μόνο το 2% ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους από 100 χώρες…..Θέλετε κι’ άλλα;

Συγνώμη, αλλά το κορίτσι μας «φυσάει»!!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here