Έραβαν…Γαλόνια ενώ καιγόταν το Μάτι!…του Βαγγέλη Δεληπέτρου-Documento

0
443

Ε, αυτό είναι από τα…άγραφα. ΕΜ ευθύνονται για την τραγωδία στο Μάτι, ΕΜ επιβραβεύτηκαν! Ο λόγος για 7 αξιωματικούς της πυροσβεστικής που την ώρα κατά την οποία κυριολεκτικά καιγόταν το σύμπαν αυτοί έραβαν…γαλόνια!

Την ώρα δηλαδή της φονικής πυρκαγιάς αυτοί έβαζαν τρικλοποδιές στους αντιπάλους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και ετοιμάζονταν για  προαγωγές και κλάρες.

Και έτσι έγινε. Ήρθε ο Μητσοτάκης, που τότε φώναζε και ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και τους προήγαγε, επιβραβεύοντας δηλαδή αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές, σαν να μην έτρεχε τίποτε, σαν η τραγωδία να είναι μια οποιαδήποτε στιγμή που μπορεί εύκολα να ξεχαστεί.

Το θετικό σε αυτήν  την αρνητική και από κάθε πλευρά απαράδεκτη υπόθεση είναι ότι υπάρχει ένας ανακριτής που δεν δέχεται ότι αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Που ερευνά ενδελεχώς την υπόθεση και διαπιστώνει ότι οι ανώτατοι αυτοί αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είχαν «κίνητρο» σε όσα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι, στην πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Και όταν «βλέπει» ότι προτίμησαν να στέλνουν εναέρια μέσα στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κοντά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil και όχι στην Πεντέλη, από όπου και ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά, παρότι η φωτιά κοντά στα διυλιστήρια δεν ενέπνεε καμία ανησυχία.

Όταν διαπιστώνει ότι υπάρχει αξιωματικός που παρότι πήρε εντολή δεν πήγε καν στο Μάτι και ότι άλλος υψηλόβαθμος  ξεναγούσε νεαρή επισκέπτρια στους χώρους του εθνικού αερολιμένα την ώρα της πυρκαγιάς, καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι απλά.

Και το ψάχνει περισσότερο και καταλήγει στο συγκλονιστικό συμπέρασμα  ότι οι αξιωματικοί αυτοί προσδοκούσαν την ευνοϊκή τους μεταχείριση στο μέλλον από τους αρμοδίους, κάτι που όπως εύκολα διαπιστώνει οποιοσδήποτε το κατάφεραν. Και τότε ζητάει κάτι απλό (;): Να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο, να γίνουν δηλαδή κακουργήματα τα πλημμελήματα της προκαταρκτικής εξέτασης.

Το αίτημα όμως του ανακριτή παρότι στον καθένα από εμάς νομίζω ότι φαίνεται λογικό δεν έγινε δεκτό από την εισαγγελία!!!

Σε αυτό το θέμα λοιπόν ρίχνουμε τους προβολείς μας αυτήν την  εβδομάδα, παρουσιάζοντας τα στοιχεία και καταδεικνύοντας το πρόβλημα. Γιατί η Δημοσίευσης είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης, όπως μας έμαθε πριν από δύο αιώνες ο Ιάκωβος Μάγερ.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα Documento, 7 αξιωματικοί της πυροσβεστικής που κατηγορήθηκαν από τον ανακριτή για το Μάτι, επιβραβευθήκαν με προαγωγές από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here