Έρευνες για την πλαστογράφηση του συμβολαίου για την αμοιβή του οίκου Alvarez & Marsal!!

0
263

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν χθες οι της Αστυνομίας για τα θέματα που αφορούν στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Στόχος είναι, όπως δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή, σε δέκα ημέρες το αργότερο ο φάκελος της υπόθεσης σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για τη λήψη αποφάσεων.

Για κατάθεση αναμένεται να κληθούν περίπου 15 άτομα, των οποίων τα ονόματα εμπλέκονται στην υπόθεση ή είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία, για τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Με βάση καταγγελίες μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, η Κυπριακή Αστυνομία εξετάζει υπόθεση πλαστογράφησης συμβολαίου για την αμοιβή του οίκου Alvarez & Marsal με προχρονολόγηση της ημερομηνίας υπογραφής προκειμένου να εξαπατηθούν τα μέλη του Δ.Σ της Τράπεζας.

Η Αστυνομία εξετάζει επίσης καταγγελία για διαρροή του εγγράφου από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Ήδη έδωσε στις 26/10/2013 πολύωρη κατάθεση ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης ο οποίος εξέφρασε υπόνοιες για συγκεκριμένα άτομα σε σχέση με τη διαρροή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές παρέλαβαν σωρεία εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα, μεταξύ των οποίων και έγγραφα που αφορούν την αλληλογραφία του κ. Δημητριάδη με τον οίκο Alvarez & Marsal.

Στο μεταξύ, πληροφορίες που έφερε στις 25/10/2013 στι φως ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, φέρουν την Alvarez & Marsal να επιμένει στην καταβολή ποσού 4,75 εκατ. ευρώ με βάση τις συμφωνίες που συνήψε μεταξύ τους ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιστολή φέρει ημερομηνία 23/10/2013 και με αυτήν η Alvarez & Marsal επαναλαμβάνει την θέση της για νόμιμο δικαίωμα εξασφάλισης του success fee για την ανακεφαλαιοποίηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here