Έρχονται διώξεις για την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος το 2004!

0
219

Δέκα χρόνια μετά τους «χρυσούς» Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έρχονται οι πρώτες διώξεις από τη Δικαιοσύνη γι’ αυτούς που έστησαν το απίστευτο πάρτι της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η προκαταρκτική έρευνα, την οποία διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, για την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων ολοκληρώθηκε.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν λάβει, μάλιστα, το «πράσινο φως» από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ραΐκου, που επόπτευε την έρευνα, για να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις σε σχέση με όσους ευθύνονται για την εγκατάλειψη των χρυσοπληρωμένων εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Ελ. Ραΐκου επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις αρχές Ιουνίου, συμφωνώντας με τις πράξεις των εισαγγελέων Μπουγιούκου – Σίσκου, οι οποίοι, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, εξέτασαν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τους υπεύθυνους της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα από το 2009 και έπειτα.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τη μετά-ολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατασκευές που κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και σήμερα οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται και εκ του αποτελέσματος πως δεν μερίμνησε – ως όφειλε – για τη μετά-ολυμπιακή χρήση τους.

Για να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews πατήστε ΕΔΩ…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here