Έφη Αχτσιόγλου: Η Kυβέρνηση στρεβλώνει την πραγματικότητα για να δικαιολογήσει τις περικοπές.

0
298

Η Έφη Αχτσιόγλου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές πολιτικές ευθύνες. Εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει τα αυτονόητα. Η χώρα βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης σε απώλειες ανθρώπινων ζωών ανά εκατομμύριο πληθυσμού»…δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Kontra Channel».

«Δεν έχουν ληφθεί μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους μαζικούς εργασιακούς χώρους και στα σχολεία. Δεν ενισχύθηκε το δημόσιο σύστημα Υγείας με μόνιμες προσλήψεις και ΜΕΘ, δεν ενισχύθηκαν τα περιφερειακά νοσοκομεία, δεν έχει επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας», πρόσθεσε…σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση αποδίδει κάθε πρόβλημα στην ατομική ευθύνη των πολιτών και δεν αναγνωρίζει ποτέ τα δικά της σφάλματα», ενώ «με τα χρήματα της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό επέλεξε να «ταΐσει» ΜΜΕ ώστε να τη λιβανίζουν».

Η ΝΔ, ανέφερε…«κατάρτισε τον Προϋπολογισμό με την παραδοχή ότι αρχές του 2022 τελειώνουμε με την πανδημία και με τις οικονομικές της συνέπειες. Μειώνει τις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και ήδη έχει συγκρουστεί με την πραγματικότητα. Απεχθάνεται οτιδήποτε δημόσιο γι’ αυτό και δεν το στηρίζει. Δεν είναι μόνο η δημόσια Υγεία, αλλά και η δημόσια Παιδεία που πλήττονται από τις εμμονές της».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη για «δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, όπως γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» και τόνισε ότι:

«Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, χωρίς ασφάλεια. Διατηρείται ο παράλογος κανόνας του 50%+1 και μετατρέπονται σε εστίες υπέρ-μετάδοσης. Δεν γίνεται αραίωση τμημάτων και η κυβέρνηση επιμένει στις συγχωνεύσεις».

Επισήμανε, τέλος, ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτείνει μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων -για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας- και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Η κυβέρνηση, όμως, όχι μόνο δεν κάνει αυτά αλλά εν μέσω τέτοιας κρίσης μειώνει συντάξεις! Αυτή είναι η πολιτική της. Το πολιτικό της σχέδιο είναι η εύνοια ελαχίστων και η διαρκής συμπίεση της συντριπτικής πλειονότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here