Έφη Αχτσιόγλου: «Χωρίς σοβαρά μέτρα οι ανατιμήσεις οδηγούν σε εκτεταμένη φτωχοποίηση».

0
628

Η Έφη Αχτσιόγλου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Μια από  τους πολλούς άριστους υπουργούς  του ΣΥΡΙΖΑ που παίζει στα δάκτυλά το θέμα της…

«Αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο κύμα φτωχοποίησης, σε ένα νέο κύμα ανθρωπιστικής κρίσης, διότι οι ανατιμήσεις πλήττουν τα βασικά αγαθά διαβίωσης»…δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Kontra Channel».

«Οι πολίτες, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης, έχουν ήδη στην πλάτη τους τη μεγάλη μείωση μισθών και εισοδημάτων, καθώς και τη σώρευση των χρεών της πανδημίας, ενώ τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το νέο βάρος των πολύ μεγάλων ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, βασικά είδη και προϊόντα διατροφής»…πρόσθεσε.

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι «με μικρομέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών και σοβαρά φορολογικά μέτρα ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών».

Αυτή τη στιγμή, τόνισε…«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος γιατί η κυβέρνηση δεν παρενέβη, μέσω της ΡΑΕ, στην αγορά ενέργειας ώστε να θέσει κανόνες και να αντιμετωπίσει πρακτικές καρτέλ. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της.

Σημειωτέον ότι είχε τη δυνατότητα να νομοθετήσει ένα πάγωμα της τιμής του ρεύματος για μία χρονική περίοδο κατ’ εξαίρεση. Αλλά δεν ενήργησε ώστε να οριοθετήσει τις τιμές και ακόμη δεν ενεργεί».

Η ΝΔ, επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου…«επιμένει στην ιδεοληψία της ότι τάχα η αγορά από μόνη της θα αυτορυθμιστεί και θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, σαν να μην έμαθε τίποτα από την περίοδο της πανδημίας».

Σημείωσε, τέλος, ότι…«Ο κ. Μητσοτάκης αποδείχτηκε παντελώς αναξιόπιστος στα βασικά συνθήματα με τα οποία εξελέγη. Η ανοχή των πολιτών στην απόσταση που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από την πραγματικότητα μειώνεται.

Εξελέγη με το «λιγότεροι φόροι» και αυτή τη στιγμή η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι κατακρημνισμένη, εξελέγη με συνθήματα περί μεσαίας τάξης και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης. Η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας ζει σε επισφάλεια και αβεβαιότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here