Έφτασε το gadget που το φοράς στο αυτί και μεταφράζει ξένες γλώσσες σε πραγματικό χρόνο!

0
224

Τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί ειδικά για να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και όχι για να τους χωρίζει δεν μπορεί να είναι κακή. Ένα ακουστικό που στιγμιαία μεταφράζει από μία γλώσσα σε μία άλλη ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.

Εμείς στο Διαφορετικό αν και μόνο ακουστά έχουμε αυτή την εκπληκτική καινούργια συσκευή ήδη έχουμε αποφασίσει ότι θα αγοράσουμε μία όσο το δυνατό γρηγορότερα μπορούμε.

Και είμαστε σίγουροι ότι θα νιώσετε το ίδιο μόλις μάθετε τις λεπτομέρειες. Όπως λέγεται συχνά η ανάγκη, είναι η μητέρα της εφεύρεσης. 

Ο ιδρυτής της εταιρείας και ο βασικός προγραμματιστής της, ο Andrew Ochoa, γνώρισε κάποτε μία Γαλλίδα που δεν μιλούσε αγγλικά. Το αποτέλεσμα αυτής της ρομαντικής βραδιάς ήταν η εφεύρεση του πιλοτικού ακουστικού. 

Δουλεύει ως εξής: αν το άτομο με το οποίο συζητάτε μιλάει μία διαφορετική γλώσσα από τη δική σας, εσείς αυτομάτως θα ακούτε τη μετάφραση των λέξεων και φράσεων του στη μητρική σας γλώσσα.

Την ίδια στιγμή το άτομο με το οποίο συζητάτε θα ακούει τις λέξεις σας μεταφρασμένες σε μία γλώσσα που καταλαβαίνει. Ακούγεται φανταστικό έτσι; 

Το πιλοτικό σύστημα αποτελείται από μόλις δύο ακουστικά (ένα για κάθε άτομο), ένα φορητό φορτιστή μπαταρίας, και ένα smartphone app.

Προς το παρόν, η μετάφραση είναι διαθέσιμη προς και από, τα γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, και αγγλικά. Στο μέλλον η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει επίσης τη Σλαβική γλώσσα και γλώσσες της Ανατολικής Ασίας. 

Ο Andrew Ochoa καλεί αυτή την εφεύρεση «ένα αληθινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Απλά φανταστείτε το, ένας κόσμος χωρίς γλωσσικά εμπόδια». Εμείς στο Διαφορετικό συμφωνούμε απόλυτα.

Για να δείτε μόνοι σας πώς λειτουργεί το πιλοτικό ακουστικό στην πράξη παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

{videobox}UW9z2mWNRro{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here