«Αγάπησε πολύ την χώρα μας!…» είπε η κυρία Πρόεδρος για τον Καποδίστρια! Τον έβγαλε φιλέλληνα!

0
499

Φωτιές άναψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν βρέθηκε στην Κέρκυρα για τον εορτασμό της 157ης επετείου από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Εκεί επισκέφτηκε τον τάφο του πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, όπου κατέθεσε και στεφάνι αλλά έκανε μια δήλωση που μας μπέρδεψε:

«Αποτίνω σήμερα φόρο τιμής εδώ, στη γενέτειρά του Κέρκυρα, στον Ιωάννη Καποδίστρια, έναν από τους πιο χαρισματικούς πολιτικούς άνδρες της εποχής του που άφησε βαθύ αποτύπωμα στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή σκηνή.

“Δεν θα αντάλλαζα τον τάφο μου, που έχω στην Κέρκυρα, με οποιαδήποτε αποκατάσταση στον κόσμο”…γράφει προς τον τσάρο Αλέξανδρο τον Α’ το 1814.

Αγάπησε πολύ τη χώρα μας, και ως ο πρώτος Κυβερνήτης της μετά την ανεξαρτησία διεύρυνε τα σύνορά της και επιχείρησε μια τεράστια προσπάθεια ανοικοδόμησης του κράτους. Η δολοφονία του ανέκοψε βίαια μια λαμπρή πορεία.

Η πατρίδα μας, που φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τον ευγνωμονεί για όλα όσα απλόχερα της πρόσφερε»…δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεών της κυρίας Προέδρου, μας οδηγεί στο άκρως αξιοπερίεργο νέο Ιστορικό Ατόπημα…Διότι παρουσιάζεται ο Ιωάννης Καποδίστρας σαν φιλέλληνας, αφού «αγάπησε πολύ τη χώρα μας», λες και δεν ήταν και δική του πατρίδα!…

Και απορούμε εάν κάτι τέτοια «λάθη» γίνονται εκ παραδρομής ή έχουν συγκεκριμένο σκοπό…

Έχουν συναίσθηση εκεί στην Προεδρία τι αντίκτυπο έχουν τα ιστορικά τους λάθη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here