Αγαπημένε μου ψεύτη!

0
270

Γραμμένο από τον κορυφαίο Ιρλανδό συγγραφέα Τζωρτζ Μπέρναρ Σω, το έργο «Αγαπημένε μου ψεύτη», στο οποίο ο συγγραφέας διηγείται την σχέση που διατηρούσε ο ίδιος για σαράντα περίπου χρόνια με την μεγάλη Αγγλίδα ηθοποιό Πατρίτσια Κάμπελ, ανεβαίνει στις 21 Φεβρουαρίου 2014 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα.

Με επαναστατικό τρόπο γραφής από τον ευρηματικό Ιρλανδό πολυβραβευμένο συγγραφέα, το «Αγαπημένε μου ψεύτη» βασίζεται στην γεμάτη συναισθήματα, εντάσεις και κορυφώσεις αλληλογραφία που αντάλλαξε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής, όσο και πολυκύμαντης σχέσης τους. 

Τα δύο πρόσωπα του έργου καλούνται να ερμηνεύσουν η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Νίτα Παγώνη και ο επίσης από την πρώτη κρατική σκηνή προερχόμενος Βύρων Κολάσης, καταθέτοντας ένα αληθινό ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης και πάθους, όπου κυριαρχούν βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, στην οποία ο συγγραφέας με μαεστρία καταγράφει παράλληλα το ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής.

Ο Τζωρτζ Μπέρναρ Σω με λόγο κοφτερό σαν νυστέρι, καταγγέλλει τον πόλεμο και τον Χίτλερ και εκφράζει ξεκάθαρα την αντιπολεμική του στάση. Τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν ανάμεσα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους στην Ευρώπη και την Αμερική, γίνονται φόντο του έργου.

Παράλληλα ο συγγραφέας γίνεται έντονα αυτοσαρκαστικός και μέσα από το δεσμό του με την Πατρίτσια Κάμπελ, έναν δεσμό που γνώριζε τόσο η σύζυγος του, όσο και ο κοινωνικός περίγυρος, σκιαγραφεί τον αντίκτυπο που δημιουργεί η σχέση δύο δημόσιων προσώπων στο περιβάλλον τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Δημήτρης Μυράτ
Σκηνοθεσία: Τάσος Λέρτας
Σκηνικά-κοστούμια: Μαριλένα Μέλη
Μουσική εκτέλεση στη Μπαλάντα Νο 4 του Σοπέν: Μαργαρίτα Κολάση.
Μουσική επιμέλεια:Αλεξάνδρα Λέρτα.
Βοηθοί Σκηνοθέτη:Μαριλένα Μέλη, Ελένη Καρμίρη.

Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3, Τηλ. 210 3625520 – 210 3636144.

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 8.00 μ.μ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here