Αδικαιολόγητη η παραίτηση Συνοικιακού Συμβούλου στην Εκάλη.

0
555

Η Εκάλη κινδυνεύει να μείνει η μόνη από τις 14 συνοικίες της πόλης μας, η οποία δε θα διαθέτει το δικό της……λόγω μίας αδικαιολόγητης παραίτησης!

Έντεκα ήταν το κατώτατο όριο υποψηφίων προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εκλογές για συνοικιακά συμβούλια στις 28 Ιανουαρίου, στις συνοικίες που δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Και κατάφεραν όλες οι συνοικίες να τους εξασφαλίσουν. Συμπεριλαμβανομένης και της Εκάλης, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει το κατώτατο όριο. Έντεκα υποψήφιοι για έντεκα θέσεις. Έντεκα άνθρωποι που ενδιαφέρονταν για τα κοινά της πόλης τους.

Δεν πρόλαβε όμως καλά καλά να συσταθεί το Συμβούλιο και η πλειοψηφούσα Μπούτρη Ιφιγένεια παραιτήθηκε, θεωρώντας ότι αφού βγήκε πρώτη, δικαιωματικά της ανήκε η Προεδρική θέση, κάτι με το οποίο δε φαίνεται να συμφωνούσαν, βάσει του Καταστατικού, τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.

Έτσι λοιπόν η κ. Ιφιγένεια Μπούτρη δημοσίευσε την ακόλουθη επιστολή παραίτησης:

« ΕΚΑΛΗ 12/02/2018

ΠΡΟΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ-ΕΚΑΛΗΣ
ΚΟΙΝ.: ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤ/ΧΟ κ. ΤΣΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΑΛΗΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Στις εκλογές για τα μέλη του συνοικιακού συμβουλίου στις 28/01/2018, οι κάτοικοι της Εκάλης, εκτιμώντας την εμπειρία μου στα κοινά λόγω της μακροχρόνιας ενασχόλησής μου με αυτά, μέσω του Εξωραϊστικού Συλλόγου και διαφόρων άλλων κοινωνικών ομάδων, με εξέλεξε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (73 ψήφοι στους 123 εκλογείς), προκειμένου να τους εκπροσωπήσω.

Παρόλα αυτά, στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου του συνοικιακού συμβουλίου, τα μέλη του συμβουλίου, ψηφίζοντας κατά τρόπο συντεταγμένο (με ψήφους 8 στους 10), επέλεξαν ως Πρόεδρο του συμβουλίου τη δεύτερη πλειοψηφούσα, η οποία είχε εκλεγεί με 25 ψήφους, αγνοώντας τη θέληση των εκλογέων. 

Σημειωτέο ότι το ψηφοδέλτιο περιελάβανε 11 υποψήφιους για 11 θέσεις μελών του συνοικιακού συμβουλίου, επομένως η ψηφοφορία είχε σημασία μόνο για την έκφραση της επιθυμίας των κατοίκων της Εκάλης σε ό,τι αφορά τη σειρά προτίμησης των υποψηφίων.

Επειδή η εν λόγω εξέλιξη είναι αντίθετη προς την επιθυμία των συμπολιτών μου, η οποία θίγει τόσο τους ίδιους όσο και εμένα προσωπικά, θεωρώ ότι είναι αδύνατον να συνεργασθώ με τρόπο εποικοδομητικό με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου.

Κατόπιν τούτου, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του συνοικιακού συμβουλίου Εκάλης και φυσικά από τη θέση της Αντιπροέδρου που με επέλεξαν χωρίς να το έχω αποδεχθεί και χωρίς να έχω ψηφίσει τον εαυτό μου.

Με τιμή,
Μπούτρη Ιφιγένεια »

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: 

1.Βάσει του καταστατικού μετά την ψηφοφορία, στην οποία έλαβαν μέρος 123 εκλογείς από την Εκάλη:

ΠΡΩΤΟΝ εκλέγεται, από τους (11) υποψήφιους, που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό σταυρών προτίμησης, το 11μελές Συμβούλιο,

ΔΕΥΤΕΡΟΝ συνέρχεται αμέσως μετά το 11μελές Συμβούλιο σε σώμα για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέως του Συνοικιακού Συμβουλίου. Η διαδικασία προβλέπει ότι το κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα για όποια εκλόγιμη θέση επιθυμεί. Ακολουθεί μυστική ψηφοφορία για την κάθε θέση ξεχωριστά και όποιος ή όποια πλειοψηφήσει εκλέγεται.

2.Παραίτηση αυτή ΙΣΩΣ οδηγήσει στη μη νομιμοποίηση του Συμβουλίου, το οποίο πρέπει να έχει 11 μέλη και δεν υπάρχει αναπληρωματικό μέλος να πάρει τη θέση της. 

Εάν όντως δεν μπορέσει να διατηρηθεί το συμβούλιο, η πράξη της κ. Μπούτρη είναι:  

(a) ανακόλουθη με το υφιστάμενο Καταστατικό το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει,

(b) μοιάζει μάλλον εκδικητική ή ίσως και εκβιαστική……«Ή εγώ πρόεδρος που πήρα τις περισσότερες ψήφους ή κανένας».

3.Αν λοιπόν η Εκάλη δεν διαθέτει εκπροσώπηση, εκεί που οι υπόλοιπες συνοικίες θα έχουν, δε θα μπορούν να πουν οι κάτοικοί της ότι η Διοίκηση της Κηφισιάς τους αγνοεί, θεωρώντας ότι δεν αξίζουν την προσοχή της, οι κάτοικοι της Εκάλης. 

Μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθούν εάν στην ουσία τους ενδιαφέρουν τα κοινά στην πόλη τους ή ΟΧΙ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here