Αθήνα και Λευκωσία υπό εκβιασμό για να υποκύψουν στην Τουρκία: Παγίδες οι διερευνητικές και η πενταμερής…του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

0
406

Ολοταχώς προς την παγίδα της Πενταμερούς Διάσκεψης οδηγεί ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την Ελληνοκυπριακή πλευρά, πιεζόμενος υπογείως από δύο συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς και εκβιαζόμενος από τους Βρετανούς, που συνεργάζονται ακατάπαυστα με τους Τούρκους, και τα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, που εδρεύουν στη Λευκωσία και υποστηρίζουν αναφανδόν τις τουρκικές θέσεις.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στην Αθήνα με τις διερευνητικές επαφές με την κατοχική Τουρκία. Η Eλληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από ποιους νομίζετε; Από τους εταίρους Ευρωπαίους για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Τουρκία, για όλα τα θέματα που θέτει η Άγκυρα.

Και καλώς πράττει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η Ελλάδα δέχεται διερευνητικές ΜΟΝΟ για τα θέματα των θαλάσσιων ζωνών.

Είμαστε έτοιμοι, λέει, για τις διερευνητικές, αλλά απορρίπτουμε διεύρυνση της ατζέντας… Καλώς. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υποχωρήσει από αυτή την ορθή θέση. Βεβαίως θα ήταν ορθό να απαιτούσε η Αθήνα την πλήρη παύση των τουρκικών προκλήσεων από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, πριν ξεκινήσει ο διάλογος.

Η κατάσταση στην Κύπρο είναι όπως την περιγράψαμε μέσα σε μία -στην πρώτη- παράγραφο…Είναι καταθλιπτική και επικίνδυνη.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είχε…μάθει αφού έχει πάθει πάρα πολλές φορές. Αλλά τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Δυστυχώς…

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Μου έλεγε τις προάλλες ένας διπλωμάτης ότι σε εκείνο το περίφημο δείπνο της 3ης Νοεμβρίου 2016, όταν αποφασίστηκε η συνάντηση της Γενεύης, που ναυάγησε λόγω των άπειρων ψεμάτων του αλήστου μνήμης Έιντε, ο κ. Αναστασιάδης πήγε αποφασισμένος να ανακοινώσει ότι δεν θα μεταβεί στην Eλβετική πόλη.

Και μέχρι να επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο, «μπουμπούνιζε» η είδηση στα ΜΜΕ των κατεχομένων ότι όχι μόνο τη δέχθηκε αλλά ήταν και χαρούμενος που θα πήγαινε στη Γενεύη.

Ευτυχώς που συμμετείχε ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, και έσωσε την παρτίδα. Διαφορετικά σήμερα όλη η Κύπρος θα ήταν επαρχία της Τουρκίας. Και ομιλώ πολύ σοβαρά.

Τα σχέδια του ΟΗΕ, αποδέχονταν την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Η κατοχική δύναμη θα παρέμεινε εγγυήτρια του νησιού και μετά την λύση…Και η Κυπριακή Δημοκρατία θα είχε μετατραπεί σε κοινότητα.

Και με την ευκαιρία, – και επειδή ο Γ.Γ. του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού παίζει με τις ημερομηνίες – όντως ζήτησε από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διώξει τον κ. Κοτζιά.

Είχε προηγηθεί ένα φοβερό επεισόδιο μεταξύ του Έλληνα υπουργού, του κ. Κυπριανού και του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στο ξενοδοχείο Intercontinental της Γενεύης, όταν οι δύο Ελληνοκύπριοι πολιτικοί αρχηγοί γλίτωσαν το ξύλο στο δευτερόλεπτο.

Με αποτέλεσμα να χάσουμε το απίστευτο θέαμα να τις τρώνε από τον κ. Κοτζιά οι κ. Κυπριανού και Νεοφύτου στο λόμπι του ξενοδοχείου. Χάσαμε σκηνές απείρου κάλλους…

Μάλιστα, θυμίζω, ότι ο κ. Αναστασιάδης μάζεψε 5-6 δημοσιογράφους και όλοι μαζί πήγαμε και βρήκαμε τον κ. Κοτζιά για να τον καλμάρουμε. Ναι, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει από υπουργό τον κ. Κοτζιά.

Εκείνο το διάστημα είχαν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας τα ανάρμοστα ηλεκτρονικά μηνύματα του κ. Έιντε, που προβλημάτισαν πολύ τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην δώσει την παραμικρή σημασία στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Τον αγνόησε εντελώς…

Επιστρέφοντας στην αμαρτωλή Πενταμερή, που οργανώνεται από τους Βρετανούς και τους λοιπούς φιλότουρκους της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, και οι οποίοι έτσι προδίδουν τον όρκο τους να είναι απόλυτα ανεξάρτητοι, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την πρεμούρα της Λευκωσίας να λάβει μέρος στη νέα διαδικασία, η οποία άλλωστε είναι γνωστή. Δυστυχώς παρασύρει και την Αθήνα σε αυτή την παγίδα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here