ΑΙΣΧΟΣ: Πολιτικό «πραξικόπημα» διαρκείας στην Πορτογαλία!

0
192

Το πραξικόπημα στην Πορτογαλία με ευθύνη του Προέδρου της χώρας Καβάκο Σίλβα βρήκε συνέχεια στην κυβέρνηση «ζόμπι» του Πάσος Κοέλιο….. για να μείνει η χώρα στα μνημόνια!

Του δεξιού πρώην πρωθυπουργού που ενώ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές, και ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν συνασπιστεί για τη δημιουργία κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της χώρας ερμήνευσε το Σύνταγμα όπως εκείνος ήθελε ή όπως έλαβε εντολή από τις Βρυξέλλες για να αποτρέψει την ανάδειξη στην εξουσία των κομμάτων που τάσσονται κατά του ευρώ και των μνημονίων εξαθλίωσης του λαού.

Αν αυτό δεν λέγεται πραξικόπημα και μάλιστα διαρκείας τότε πώς λέγεται;;

Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας η Πορτογαλία μπήκε σε πολιτική αστάθεια, κι αυτό γιατί η κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο με 15 υπουργούς και 36 υφυπουργούς μπορεί να ορκίστηκε, αλλά έχει ημερομηνία λήξης στις 10 Νοεμβρίου του 2015. Τότε θα πρέπει να ζητήσει ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή, την οποία δεν θα πάρει.

Η πολιτική επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος από την προηγούμενη εβδομάδα είχε δώσει εντολή στη Κοινοβουλευτική Ομάδα να ετοιμάσει πρόταση μορφής εναντίον της νέας κυβέρνησης.

Στην ίδια ακριβώς γραμμή κινούνται το Μπλόκο της Αριστεράς και το Πορτογαλικό ΚΚ και ετοιμάζουν κοινή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης της δεξιάς.

Τα τρία αυτά κόμματα έλαβαν 1.000.000 ψήφους περισσότερους απ’ ότι το κόμμα του Πάσος Κοέλιο και είχαν συμφωνήσει σε σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης.

Ο Καβάκο Σίλβα δεν έκανε διαβουλεύσεις με κανένα από τα τρία αυτά κόμματα και «νεκρανάστησε» τη δεξιά κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο για να εγγυηθεί ότι η Πορτογαλία δεν θα πέσει στα χέρια της αριστεράς, δηλαδή σε αυτούς που θέλουν να τη βγάλουν τη χώρα από την ΕΕ, το ευρώ, το ΝΑΤΟ.

Αγνοήθηκε πλήρως η λαϊκή βούληση, η οποία καταδίκασε στις 4 Οκτωβρίου τη μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε η δεξιά κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σήμαινε τίποτα για τον Πρόεδρο της χώρας που μάλλον είχε λάβει άλλες εντολές από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Αυτή είναι η δημοκρατία των Ευρωπαίων που υπόσχονται αλληλεγγύη στους πολίτες, ενώ συμπεριφέρονται Χιτλερικά…!!

Τώρα όλα εξαρτώνται από τις 10 Νοεμβρίου, οπότε και η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει την ψήφο του Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα της κυβέρνησης και κυρίως για τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής και τον προϋπολογισμό.

Χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη πραξικοπηματική πράξη από την πλευρά του Προέδρου της Πορτογαλίας, ο πλειοψηφικός συνασπισμός σοσιαλιστών και Αριστεράς θα παρουσιάσει το εναλλακτικό του πρόγραμμα και θα ζητήσει τη στήριξη του.

Το πιο πιθανόν είναι, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πορτογαλία, η συζήτηση στη βουλή να ξεκινήσει με μια κυβέρνηση και να ολοκληρωθεί με μια… άλλη, που θα εκφράζει τη πλειοψηφία του πορτογαλικού λαού, αφού τα τρία κόμματα που θα τη σχηματίσουν εκπροσωπούν πάνω από το 52% του εκλογικού σώματος. Αν βέβαια επιτραπεί να συμβεί αυτή και δεν ξεκινήσει καμία… επανάσταση.

Αν δε σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό στην Πορτογαλία μετά τη λεγόμενη Επανάσταση των Γαρυφάλλων, του 1974.

Για να θυμίσουμε όμως και τι έγινε πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στην Πορτογαλία για να γίνει ακόμη πιο σαφές πώς θέλουν οι Ευρωπαίοι και συγκεκριμένα τα κέντρα εξουσίας στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να ελέγχουν τους λαούς.

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ομοϊδεάτη του, επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού «Πορτογαλία Μπροστά» και απερχόμενο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσους Κοέλιο, παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός αυτός δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Ο συνασπισμός υπό τον Κοέλιο είχε, συγκεντρώσει 38,5% «τερματίζοντας» πρώτος την εκλογική κούρσα, χωρίς όμως να παίρνει αυτοδυναμία καθώς κατοχύρωσε τις 107 εκ των 230 εδρών, γεγονός που συνεπάγεται σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Αυτό όμως ποτέ δεν έγινε και υπήρξε με εντολή του υποτιθέμενου θεματοφύλακα της…..δημοκρατίας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Και όλα αυτά γιατί οι Πορτογάλοι θεωρούν, όπως και πολλοί άλλοι λαοί στον Ευρωπαϊκό νότο, πώς το ευρώ αποτελεί θηλιά του λαιμό τους και πρέπει να απαλλαγούν από αυτό.

Χρησιμοποιείται σε βάρος τους για να θησαυρίζει η Γερμανία και να υλοποιεί τα σχέδια της που δεν είναι άλλα από το να διαδραματίσει ηγεμονικό ρόλο στην ΕΕ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here