Αιχμές Σγουρού κατά Χιωτάκη!

0
272

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αποφαίνεται ότι το σχέδιο Συμφωνητικού μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και της αναδόχου Κοινοπραξίας είναι νόμιμο και μπορεί να υπογραφεί από τα δύο μέρη, ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με δήλωσή του ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή ελέγχου όλων των πράξεων του παρελθόντος, ακόμη και όταν όπως αναφέρει:

«στη διοίκηση του Συνδέσμου συμμετείχαν στελέχη των κομμάτων, που στηρίζουν σήμερα τους υποψηφίους που σκανδαλολογούν και εκτοξεύουν λάσπη».

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διοίκηση πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

«Η αναθέτουσα Αρχή (ΕΔΣΝΑ) για την επίμαχη σύμβαση έλαβε υπ’ όψιν τις οικονομικές συνθήκες, τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, καθώς και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της η Απόφαση 1534/2014 του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποφαίνεται ότι το σχέδιο Συμφωνητικού μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και της αναδόχου Κοινοπραξίας είναι νόμιμο και μπορεί να υπογραφεί από τα δύο μέρη.

Η Απόφαση αυτή σύμφωνα με τον Γιάννη Σγουρό, δίνει απάντηση σε δημοσιεύματα περί «σκανδάλου απευθείας ανάθεσης 60 εκατομμυρίων ευρώ από τον Σγουρό» για τη διαχείριση των σκουπιδιών!

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρου του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρο:

«Βίωσα όλο το προηγούμενο διάστημα μια αήθη και συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος και της αξιοπρέπειάς μου.

Κομματικά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα προσπάθησαν μέσω «εργολαβιών» του Τύπου να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο. Χωρίς να έχω υπογράψει μέχρι σήμερα καμία σύμβαση, κάποιοι ανακάλυψαν το «μέγα σκάνδαλο».

Κομματικοί υποψήφιοι έσπευσαν να συνδράμουν και να εκμεταλλευθούν αλιεύοντας στα βρώμικα νερά. Τώρα που η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας δικαιώνει απόλυτα, οι ίδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το νέο πολιτικό ήθος που κομίζουν όλοι αυτοί οι νεόκοποι στην Αυτοδιοίκηση.

Όσοι λοιπόν επικαλούνται αρχές και διαφάνεια ας ξεκινήσουν από τα βασικά: το σεβασμό των Αποφάσεων της Δικαιοσύνης και το σεβασμό των αντιπάλων.

Η λασπολογία και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση είναι κακό ξεκίνημα για όσους επιθυμούν να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτές τις πρακτικές, που είναι διαδεδομένες στην κεντρική πολιτική σκηνή, ας μην τις μεταφέρουν και στην Αυτοδιοίκηση. Η δική τους «αρένα» είναι η συκοφαντία και η πόλωση. Η δική μας πρόταση είναι η σύνθεση και η παραγωγή έργου με απόλυτη διαφάνεια.

Έχω αποδείξει πολλές φορές σε όλη τη διαδρομή μου ότι στην πολιτική σκακιέρα παίζω με καθαρούς όρους. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι μέχρι τις εκλογές, παρά την απόλυτη δικαίωση μου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση για το έργο αυτό. Όποιος εκλεγεί Περιφερειάρχης μετά τις εκλογές, ας πάρει και τις δέουσες αποφάσεις.

Όσο για τα «ποντικοπαπαγαλάκια» δεν θα αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, να λογοδοτήσουν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Τέλος, επαναλαμβάνω και δημόσια την πρόσκληση μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή ελέγχου όλων των πράξεων του παρελθόντος, ακόμη και όταν στη διοίκηση του Συνδέσμου συμμετείχαν στελέχη των κομμάτων, που στηρίζουν σήμερα τους υποψηφίους που σκανδαλολογούν και εκτοξεύουν λάσπη».

Δείτε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου 1534.2014 πατώντας ΕΔΩ…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here