Αλέξης: Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να θυμηθούν την Συμφωνία του Λονδίνου το 1953.

0
249

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» σχετικά με το χρέος, με ανάρτησή του στο Facebook και αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη Συμφωνία του Λονδίνου.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει ότι σαν σήμερα το 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση…..ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου.

«Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος. Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας», συμπληρώνει ο Πρωθυπουργός.

Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της». 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here