Αλέξης Τσίπρας: «Ένα Νέο ΕΣΥ με αξία την ζωή». H ΕΡΤ ΔΕΝ το μετέδωσε!!

0
320

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είναι απλά μια προγραμματική δέσμευση. Είναι εθνική επιταγή. Είναι η κορυφαία μας πολιτική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια.

Ένα νέο ΕΣΥ με αξία την ζωή, που θα εμπνέει σιγουριά, αξιοπιστία και κύρος. Που θα σέβεται τις προτεραιότητες και τα όρια κάθε πολίτη. Που θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που παρουσίασε «ως επόμενη κυβέρνηση» ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με Αναλυτικούς  Πίνακες.

Τα θεμέλια του σχεδίου βασίζονται σε τρεις συγκεκριμένους άξονες:

Πρώτος άξονας:

Ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό. Αυτή η μεταξύ μας συμφωνία θεωρεί τους εργαζόμενους θεμέλιο λίθο του ΝΕΟΥ ΕΣΥ. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει μεταρρύθμιση.

Προϋπόθεση για την ενίσχυση του συστήματος αποτελεί η γενναία αύξηση των απολαβών των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας υγείας. Αλλά και η πολύ αυστηρή τήρηση των νόμων απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς.

Ο δεύτερος άξονας:

Η γενναία αύξηση των οικονομικών πόρων του συστήματος, ώστε αυτοί σε βάθος τετραετίας να εναρμονιστούν με τον Ευρωπαϊκό Μ.Ο. που είναι στο 7% του ΑΕΠ. Πριν όμως από αυτά, κατά το πρώτο έτος του ΝΕΟΥ ΕΣΥ, προβλέπεται μία ένεση ζωής ύψους περίπου 2 δις € από τον Εθνικό Προϋπολογισμό και επιπλέον 1 δις € από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος οικονομικός «χώρος» για τη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση.

Τρίτος άξονας:

Η αναδιανομή των οικονομικών πόρων εντός του Συστήματος.  Η αύξηση των δαπανών δεν είναι από μόνη της ικανή συνθήκη.  Αν δε θέλουμε να σπαταλήσουμε αλλά να επενδύσουμε πόρους, πρέπει να σχεδιάσουμε ένα άλλο μοντέλο αξιοποίησής τους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η εσωτερική ανακατανομή των πόρων με βάση τις διεθνείς οικονομικές μελέτες και πρακτικές. Πόροι που θα αξιοποιούνται για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η ΕΡΤ δεν μετάδωσε την παρουσίαση γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση!

Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια, η Δημόσια Τηλεόραση αναιτίως αρνήθηκε να προβάλει την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα, που παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το «Νέο ΕΣΥ».

Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, μπορούμε να πούμε το εξής:

Είστε τουλάχιστον απαράδεκτος!…διότι ρίξατε «μαύρο» στην προβολή των θέσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την Δημόσια Τηλεόραση. Η αντίληψη σας για τη Δημόσια Τηλεόραση έχει δυστυχώς έντονα αντιδεοντολογικά χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here