Αλέξης Τσίπρας για το ΕΣΥ: «Το νομοσχέδιό σας να το χαίρεστε σύντομα όμως θα είναι και αυτό στο ντουλάπι της ιστορίας».

0
254

Όταν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θα το καταργήσει!…

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, τόνισε μεταξύ άλλων «Το νομοσχέδιό σας να το χαίρεστε, σύντομα όμως θα είναι και αυτό στο ντουλάπι της ιστορίας».

Παράλληλα, ανέφερε «Μισείτε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και αγαπάτε παράφορα κάθε λογής κερδοσκόπους. Τους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής, εν προκειμένω. Για αυτό έρχεστε να τους ανοίξετε τις πόρτες των νοσοκομείων».

Επίσης, τόνισε ότι όταν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θα το καταργήσει. «Κι αν με όσα κάνετε:

-Με τις υποκλοπές και τις πρακτικές παρακράτους αμφισβητείτε έμπρακτα τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

-Με όσα κάνετε στην Παιδεία αμφισβητείτε έμπρακτα το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.

-Με όσα κάνετε στην ενέργεια και την ακρίβεια αμφισβητείτε έμπρακτα το δικαίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων στην αξιοπρεπή διαβίωση.

-Όσα κάνετε με τη δημόσια Υγεία είναι ακόμα χειρότερα. Γιατί αμφισβητείτε έμπρακτα το πιο στοιχειώδες δικαίωμα του ανθρώπου»

…είπε και πρόσθεσε:

«Το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να παρέχει το κράτος σε κάθε άνθρωπο, οποιασδήποτε κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης, όλα τα μέσα για πρόληψη και θεραπεία. Όλα τα μέσα για να μείνει στη ζωή».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε, παράλληλα, μια σειρά από παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η νέα προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον τομέα της Υγείας.

«Με τη δύναμη του Ελληνικού λαού θα τα κάνουμε σύντομα πράξη»…είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

Υ.Γ. «Άκυρο» του Ν. Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο για την υγεία: «Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Ο Ανδρουλάκης προανήγγειλε την αρνητική ψήφο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς»…ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

Άκυρο» του Ν.Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο για την υγεία: «Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων» – Pronews.gr

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες μεταρρυθμίσεις με την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, γιατί έσπασε τις κοινωνικές ανισότητες προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες.

Μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, αντί η Κυβέρνηση να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να δώσει κίνητρα για την αρτιότερη στελέχωσή του αλλά και να κατευθύνει γενναίους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών, επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, γιατί αποδιαρθρώνει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.

Κι όλα αυτά την ώρα που μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ανατιμήσεων και πληθωρισμού οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία πανευρωπαϊκά, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητά της είναι η εξυπηρέτηση Συμφερόντων, Μικρών και Μεγάλων, ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here