Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε την επέκταση των Xωρικών μας Yδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

0
222

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι πρόγραμμα Λίζα Τρας….

Οι ίδιες οι αγορές, που κάποτε θα έβλεπαν θετικά το Nεοφιλελεύθερο σχέδιο της Λιζ Τρας, την εξανάγκασαν σε εξευτελιστική παραίτηση γιατί στις σημερινές συνθήκες κρίσης δεν μπορούν να το αντέξουν.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι πρόγραμμα Μάκρι Αργεντινής και Τρας Βρετανίας μαζί.

Να δούμε τα αποτελέσματα των «αρίστων»:

Ο κ. Μητσοτάκης, όταν βγαίναμε από τα μνημόνια, μας έλεγε ότι μπαίνουμε σε τέταρτο μνημόνιο. Ζητούσε να πάμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Αν δεν υπήρχε το «μαξιλάρι» των 37 δις, η χώρα θα ήταν ξανά, αν όχι σε μνημόνιο, σε γραμμή στήριξης από την περίοδο της πανδημίας.

Στο 5,1% το δεκαετές ομόλογο. Οι αγορές έχουν γίνει ξανά απαγορευτικές για την ελληνική οικονομία. Το 2019, όταν έπεφταν τα δεκαετή ομόλογα, μας έλεγαν ότι είναι το «Μητσοτάκης effect». Τώρα δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης που ανεβάζει τα ομόλογα, αλλά η «διεθνής συγκυρία».

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο της διακυβέρνησής του την επενδυτική βαθμίδα. Το 2019 έλεγε σε 18 μήνες. Τώρα που έρχεται το 2023, μας λέει μέσα στο 2023.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε επενδυτική βαθμίδα διότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη είναι αποτυχημένη.

Μας κατηγορούσαν ότι διαλύσαμε τη ΔΕΗ, όταν είχαμε καταφέρει να μειώσουμε τον δανεισμό της κατά 1 δις ευρώ, χωρίς ούτε ένα ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολόγησε μια πρωτοφανή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μέσα από μια στημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το Ελληνικό δημόσιο έβαλε 100 εκατ. ευρώ ενώ έχασε το 17%.

Στη ΔΕΗ, από 01/01/2022 στις 30/06/2022:

ΔΕΗ: Με ισχυρά σημάδια αντοχής στα 170 εκατ. ευρώ τα EBITDA το Q1 του 2022  - Στα 358 εκατ. η στήριξη στο πελατολόγιο - Προσηλωμένοι στο επενδυτικό μας  πλάνο

Αύξηση χρέους 355 εκατ. ευρώ, μείωση αποθεματικού κατά 635 εκατ. ευρώ, σύνολο δανείων 4,3 δις ευρώ, καθαρές ταμειακές ροές -1,3 δις ευρώ.

Έδωσαν 19 δις ευρώ εγγυήσεις στο σχέδιο «Ηρακλής» για να πάρουν τα funds τα κόκκινα δάνεια.

-Γιατί να μη δίνεται η δυνατότητα πρώτα στον ιδιοκτήτη, με εύλογη ρύθμιση, να κρατήσει το σπίτι του;

-Γιατί ζητάει η τράπεζα από τον ιδιοκτήτη το 150% της αξίας και το δίνει στα funds στη μισή;

Προειδοποιώ τον κ. Μητσοτάκη να μην εγγράψει τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για το σχέδιο «Ηρακλής» στο δημόσιο χρέος. Να μη φεσώσει με την ατζαμοσύνη του τον Ελληνικό λαό με 20 δις ευρώ για να παίρνουν τα funds κοψοχρονιά τα σπίτια της μεσαίας τάξης.

Στην εξωτερική πολιτική, δεν πάει άλλο η ταξιδιωτική διπλωματία.

Ζητάμε την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στα 12 ναυτικά μίλια.

Δεν είναι casus belli, είναι η Ανατολική Μεσόγειος και είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα. Ένα σαφές μήνυμα άσκησης κυριαρχίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος, όχι μόνο γιατί διαλύει την κοινωνία και την οικονομία αλλά και γιατί έχει παραδεχτεί ότι δεν μπορεί-και δεν θα επιδιώξει-να σχηματίσει Κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Ζητάει να οδηγήσει τη χώρα σε μια διαδικασία διπλής ή τριπλής εκλογικής αναμέτρησης και μάλιστα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Εμείς λέμε να γίνουν αύριο οι εκλογές και σίγουρα όχι καταμεσής του καλοκαιριού, με προφανή στόχο να μην μπορούν να ψηφίσουν οι νέοι που θα βρίσκονται στις εποχικές εργασίες τους, μήπως και διασωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος, το έχει καταλάβει και ο ίδιος. Ας μην ταλαιπωρεί την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here