Αλέξης Χαρίτσης: «Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εξωραΐσει την πραγματικότητα ξεπερνά τις αντοχές κάθε νοήμονα πολίτη».

0
402

«Ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εξωραΐσει την πραγματικότητα ενώ εδώ και δέκα μέρες η χώρα μας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, ξεπερνά τις αντοχές κάθε νοήμονα πολίτη»…δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5».

«Όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αντιμετωπίσαμε και στην Μεσσηνία την απουσία εναέριων μέσων και την  αργοπορημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «οι εθελοντές, οι πυροσβέστες και οι ίδιοι οι κάτοικοι προσπάθησαν να σώσουν τα χωριά και τις περιουσίες τους».

Για την επόμενη μέρα της καταστροφής, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «απαιτείται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο όχι μόνο για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και για την ανασυγκρότηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων που καταστράφηκαν». Υπενθύμισε ότι «αυτή ακριβώς την συζήτηση άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις για το αύριο των πληγεισών περιοχών».

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση επιμένει στις ίδιες αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, σαν να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος της κρίσης», τόνισε.

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι:

«Πριν λίγες μόλις μέρες θέσαμε στην Βουλή το ζήτημα της παντελούς έλλειψης διαλόγου για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την αξιοποίηση των κονδυλίων. Και το θέσαμε ως ζήτημα δημοκρατίας αλλά και αποτελεσματικότητας.

Δεν ακούστηκε η φωνή της κοινωνίας με αποτέλεσμα από το κυβερνητικό πρόγραμμα να απουσιάζει πλήρως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, οι δημόσιες πολιτικές και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων βάσει των κοινωνικών αναγκών και των ιδιαίτερων αναγκών κάθε περιοχής».

«Αυτή είναι η επιτομή του νεοφιλελεύθερου κράτους: ισχυροποίηση των μηχανισμών καταστολής από τη μία και απόσυρση της δημόσιας παρέμβασης από όλες τις βασικές παραγωγικές, αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές και κοινωνικές λειτουργίες», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Η απέχθεια της κυβέρνησης σε κάθε έννοια δημόσιου σχεδιασμού υποθηκεύει την προσαρμογή της χώρας μας στην κλιματική κρίση», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here