«Αλκιβιάδης Άγιος» από την ΡΟΔΑ.

0
550

Μέσα από τη διαχρονική παράσταση «Αλκιβιάδης Άγιος» σε σκηνοθεσία της χαρισματικής και πολυτάλαντης Μαρίας Περετζή, και την πρωτοποριακή της οπτική, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ (Θεατρικές παραστάσεις – 25ετή πολιτιστική δράση – Διεθνής αναγνώριση μέσω CNN – Βραβείο «Κάρολος Κουν 2014» – Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016 – Μουσικές εκδηλώσεις – Παραγωγή CD – έκδοση βιβλίων) μπαίνει στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα και παρουσιάζει τις προοπτικές της, συνδέοντάς την με την Πλατωνική Φιλοσοφία και την αλήθεια για τον επεκτατισμό της Αθηναϊκής δημοκρατίας.

Πριν δω την παράσταση στο Ζηρίνειο στην Κηφισιά, δεν ήξερα τι να περιμένω. Τώρα που την είδα σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Όπου κι αν μένετε να πάτε στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 25 Ιουλίου και να τη δείτε.

Είναι κρίμα που θα παιχτεί μόνο για μία ημέρα, παρόμοια παράσταση, ούτε που τη φαντάζεστε καν. Εύχομαι να συνεχιστεί και το χειμώνα, και θέλω να ελπίζω μάλιστα, πως κάποια στιγμή – σύντομα – ο καλλιτεχνικός δ/ντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, κύριος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος να τη φέρει και στο Ηρώδειο, να τη δουν και οι ξένοι, που σίγουρα θα μείνουν άφωνοι, θα συγκλονιστούν, όπως κι εγώ. Γιατί να πρωτομιλήσω σε τούτο το έργο.

Για τα ευρηματικά κοστούμια, το θίασο των 30 εκπληκτικών ηθοποιών, το υπέροχο κείμενο, τη θεσπέσια μουσική και φωνητική υποστήριξη της live ορχήστρας που πλαισιώνει και αναδεικνύει τη δράση, δημιουργώντας μία μοναδική ηχητική ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει άμεσα στην εποχή εκείνη, τον υψηλής αισθητικής φωτισμό και τέλος της σκηνοθεσία της Μαρίας Περετζή.

Αξίζουν πολλάααα συγχαρητήρια κι έπαινοι στην θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ που τόσα χρόνια προσφέρει θέαμα τόσο διαφορετικό, πρωτότυπο- μακριά από τα τετριμμένα- ζωντανό κι ενδιαφέρον, που σπάνια βλέπεις!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ (ΒΥΡΩΝΑΣ)
Δευτέρα 25 Ιουλίου
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Ώρα: 21.00

Υπόθεση

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να παρακμάσει; Η παρεξηγημένη προσωπικότητα του Αθηναίου στρατηγού Αλκιβιάδη αναδεικνύεται ως κεντρική δραματική μορφή για την κατανόηση της εποχής της δημοκρατικής Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ. που, έχοντας εγκλωβιστεί στην ανευθυνότητα των πολιτικών και στην αδυναμία τους για συνεννόηση και συντονισμένη δράση, οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Ελληνική Φιλοσοφία με έναν νέο τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στο πραγματικό ζωντάνεμα του Ελληνικού πνεύματος σε μια εποχή βαθιάς χρεοκοπίας ιδεών;

Με τη ζωντανή αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων, των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων, η Πυθαγόρεια και Πλατωνική φιλοσοφική σκέψη επανασυνδέεται με τις ρίζες της, στις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας με σκοπό τη δημιουργία της παράδοσης του Θεάτρου του Ιερού, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, με την καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή, μελετά και αναδεικνύει τα φιλοσοφικά, πολιτικά και ιστορικά ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγχρονης κρίσης θεσμών και αξιών. 

Τιμή εισιτηρίου (για όλες τις παραστάσεις):12 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων στα τηλ.: 210-2836763 / 6976033948 / 6937422456

Προπώληση εισιτηρίων / ηλεκτρονική διάθεση εισιτηρίων μέσω viva.gr ή τηλεφωνικά στο 11876:10 ευρώ

www.viva.gr/tickets/theater/festival/alkiviadis-agios

Επίσης στα καταστήματα: Public – Ευριπίδης βιβλιοπωλεία – Seven Spots – Reload stores – Media Markt

Η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο δυνατόν ύψος, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες να δουν μία παράσταση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, που η Θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ έχει συνηθίσει το κοινό της. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.rodatheater.gr 

Οι παράγοντες της παράστασης

• ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μαρία Περετζή
• ΣΚΗΝΙΚΑ Νίκος Τσιουμπλεκτσής
• ΜΟΥΣΙΚΗ Τάκης Πατερέλης / Πία Πιερράκου / Γιώργος
Ντούνης / Σταύρος Κάππας / Άγγελος Γιαννάτος /
Μαρία Περετζή
• ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Μαρία Περετζή / Ιουλία Βεντίκου / Βίκη Τσέλιου /
Πόπη Αστέρη / Γιώτα Πιτσιρή / Εύα Αυλίδου
• ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Μαρία Περετζή
• ΗΧΗΤΙΚΑ Δημήτρης Γασπαράτος /Ηλίας Πιλάτος /
Άγγελος Γιαννάτος
• ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μαρίζα Πελεκάνου / Φώτης Τραγανουδάκης /
Ορφέας Περετζής
• ΦΩΤΙΣΜΟΣ Μαρία Περετζή / Δημήτρης Νέλλας / Φώτης
Τραγανουδάκης
• ΚΕΙΜΕΝΟ Δημήτρης Περετζής 

• ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ Αλκιβιάδης: Δημήτρης Γασπαράτος, Σωκράτης: Σταύρος Κάππας, Άνυτος: Σταμάτης Λόγος, Διοτίμα: Ιουλία Βεντίκου, Περσεφόνη: Ιουλία Βεντίκου, Νικίας: Δημήτρης Νέλλας, Ιεροφάντης: Νίκος Τσιουμπλεκτσής, Σύντροφοι Αλκιβιάδη: Γιώργος Κωστογιάννης/Αλέξανδρος Τζέκας / Αλέξανδρος Μπάτσης Φίλοι: Δημήτρης Νέλλας / Γιάννης Αγγέλης / Χάρης Καρίνος / Δημήτρης Μπόζες  Χορός γυναικών: Πία Πιερράκου / Βίκη
Τσέλιου / Εύα Αυλίδου / Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή / Μαρία Τσούγκα / Αθηνά Παπαφώτη / Λένα Κοντοπίδου  / Γεωργία Καρούτσου / Χρυσούλα Μπέτσα / Πάτυ Παπαγεωργίου / Τζέλα Αναγνωστοπούλου / Άννα Κυπραίου / Μαρίζα Πελεκάνου / Ίρις Μπαγλανέα

• ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Πόπη Αστέρη / Γιώργος Κάζος / Μαρία Συμεωνίδου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here