Αλλεπάλληλες τουρκικές ασκήσεις και τις τουρκικές προκλήσεις σε όλο το Αιγαίο!!

0
200

Ενώ όλο το Αιγαίο τις τελευταίες μέρες φλέγεται κυριολεκτικά με τις αλλεπάλληλες τουρκικές ασκήσεις και τις τουρκικές προκλήσεις με αποκορύφωμα την κρουαζιέρα πέντε τουρκικών φρεγατών έξω από το Σούνιο, την περασμένη Πέμπτη 29/05/2014, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, είχαμε νέο θερμό επεισόδιο στα ανοιχτά των Δωδεκανήσων και της τουρκικής ακτής της Μούγλας.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων, Hürriyet και Star, την περασμένη Πέμπτη ένα τουρκικό αλιευτικό καΐκι φαίνεται πως είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της νήσου Κω παραβιάζοντας προκλητικά την ελληνική κυριαρχία.

Σύμφωνα βέβαια με τους Τούρκους το καΐκι ψάρευε στα τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Çatal Ada ανοιχτά του τουρκικού λιμένα του Turgutreis. Το τουρκικό αλιευτικό έγινε αντιληπτό από την……

ελληνική πλευρά και αμέσως απέπλευσε από την νήσο Κω πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής που πλησίασε το τουρκικό αλιευτικό κα το κάλεσε να παραδοθεί καθώς είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι Τούρκοι ψαράδες όμως αρνήθηκαν να υπακούσουν με αποτέλεσμα το ελληνικό πλοίο να τους κυνηγήσει και να ανοίξει πυρ κατά του τουρκικού αλιευτικού. Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα. το τουρκικό πλοίο έγινε κυριολεκτικά……σουρωτήρι από τα ελληνικά πυρά, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι ψαράδες να αναγκαστούν να παραδοθούν στο πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής.

Οι Τούρκοι ψαράδες που συνελήφθηκαν ήταν οι, Kaan Camuzcuoğlu, Murat Bıçak, Doğan Çoşkun και μια γυναίκα σύζυγος ενός από του ψαράδες. Οι Τούρκοι ψαράδες οδηγηθήκαν στην Κω όπου κατέφτασε αμέσως και Τούρκος δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση τους.

Η τουρκικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι ψαράδες ψάρευαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και όπως ήταν επόμενο ρίχνουν το φταίξιμο για το επεισόδιο με αληθινά πυρά σε βάρος της ελληνικής πλευράς.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται σε ένα περιβάλλον κυριολεκτικά φλεγόμενο καθώς οι Τούρκοι έχουν αυξήσει στο κόκκινο τις προκλήσεις τους σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου σε μια προφανή προσπάθεια να οδηγήσουν σε τετελεσμένα και σε ντεφάκτο αναγνώριση τη τουρκικής κυριαρχίας στο μισό σχεδόν πέλαγος. 

Να θυμίσουμε ότι στις 25 Οκτωβρίου 2013 είχαμε παρόμοιο θερμό επεισόδιο μεταξύ των πλοίων της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Ίμια και της Λέρου.

Στη συνέχεια την μεγάλη Πέμπτη, στις 17 Απρίλιου 2014, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα είχαμε ανοιχτή «θερμή» ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, (sıcak karşılama), νότια της Κρήτης όταν το γερμανικό ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon, που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με ελληνική δικαιοδοσία, παρενοχλήθηκαν από μια τουρκική φρεγάτα με παράλληλη αεροπορική υποστήριξη.

Λίγες μέρες μετά, στις 28 Απρίλιου είχαμε το δεύτερο πιο θερμό επεισόδιο πάλι σε θαλάσσιο χώρο.

Το μήκους 133 μέτρα τουρκικό τάνκερ με την ονομασία, «Faik Bey»,την Δευτέρα 28 Απριλίου και περί την 13.30μμ και ενώ βρίσκονταν κοντά στην νήσο Κω, το πλησίασε ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής με το νούμερο, AZ 616 και ζήτησε να σταματήσει την πορεία του για να του γίνει έλεγχος.

Το τουρκικό τάνκερ έστειλε σήμα στην τουρκική ναυτική βάση του Turgutreis και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής τα οποία αφού αντιπραχθήκαν με το ελληνικό το ανάγκασαν, (;;;), σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, να αποχωρήσει και να απεγκλωβίσουν το τουρκικό τάνκερ το οποίο στην συνέχεια το συνόδεψαν στην πορεία του προς τα ανατολικά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το τουρκικό δημοσίευμα, τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής απομάκρυναν πιέζοντας το ελληνικό πλοίο στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Όπως φαίνεται το «θερμόμετρο» στο Αιγαίο ανεβαίνει συνεχώς με ανυπολόγιστες συνέπειες. «Κάποιοι» στην Άγκυρα ποντάρουν στην τουρκική προκλητικότητα προσπαθώντας να δημιουργούσουν τετελεσμένα σε ένα Αιγαίο που ένεκα των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή έχει αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά.

Δηλαδή με λίγα λόγια η Τουρκία θέλει να δείξει πως δεν θα επιτρέψει την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί αυτά που της ανήκουν δικαιωματικά και με διεθνείς συνθήκες. Δηλαδή….φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!

Δυστυχώς όμως κάποιοι «άλλοι» στην Αθηνά δεν δείχνουν πως έχουν αντιλήφθη την πραγματικότητα της όλης κατάστασης σύμφωνα με το δόγμα, «όταν μας φτύνουν θα…..λέμε πως βρέχει», σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here