ΑΜΕΣΑ να οριστεί διακομματική ομάδα διαχείρισης κρίσης για ενδεχόμενο άμεσης τουρκικής επιθετικής ενέργειας.

0
382

Ο κίνδυνος τουρκικής επιθετικής ενέργειας είναι προ των πυλών.

Όπως αποκαλύψαμε πριν, η Τουρκία πρέπει να αποπληρώσει 179 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στον Ιούλιο, για το εξωτερικό της χρέος. Αυτό φυσικά είναι αδύνατον να συμβεί.

Παράλληλα, όπως αναφέρουμε εδώ και μήνες, οι αγορές που είναι ο μόνος αξιόπιστος κριτής της πορείας μιας χώρας, έχουν προεξοφλήσει την άτακτη χρεοκοπία της Τουρκίας αφού το ομόλογο της διαπραγματεύεται κοντά στο 20%, η χειρότερη επίδοση στον κόσμο δηλαδή.

Παράλληλα ο Ερντογάν έχει εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ετοιμάζει γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που συνιστά Αττίλα 3. Απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, η Ελλάδα μπήκε σε προεκλογική περίοδο γι’ αυτόν τον κρίσιμο μήνα.

Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος όμως χαίρεται. Και η Τουρκία έχει κάνει επιθετικές κινήσεις μόνον όταν στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική αστάθεια. Και αυτό πρέπει να αποτραπεί.

Εκεί ακριβώς θα κάνει την κίνηση η Τουρκία και θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο δράσης με την έγκριση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα γίνουν στόχος της Τουρκίας στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ενωμένοι σαν μια γροθιά ειδικά στην περίπτωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα υφίσταται το επίμαχο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here