Αμετάκλητη η ποινή στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

0
242

Και με τη βούλα της δικαιοσύνης εγκληματίας ο Ανδρέας Γεωργίου……και είναι μόνο η αρχή!!

Ο Άρειος Πάγος δεν έκανε τελικά δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί.

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής, όσο βρισκόταν στο τιμόνι της, για τα στοιχεία που διαβίβαζε, τα οποία σχετίζονταν με το έλλειμμα της χώρας.

Το Ποινικό Τμήμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο κ. Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών (πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί).

Έτσι η ποινή του κατέστη αμετάκλητη παρά την αντίθετη εισήγηση της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την «αθώωσή» του, να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεωργίου έχει μια ακόμη σοβαρή εκκρεμότητα, η οποία «σέρνεται» εδώ και χρόνια στα δικαστήρια.

Για τρίτη φορά θα μπει στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών εάν θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.

Υ.Γ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ευρωβουλευτής Κύρτσος συκοφαντεί και επιτίθεται στην ελληνική δικαιοσύνη επειδή καταδίκασε αμετάκλητα τον Γεωργίου!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here