Αμύνεσθαι Περί…Πάρτης! Ο Ερντογάν αναζητά νικηφόρο θερμό επεισόδιο ενάντια στην Ελλάδα για να σωθεί πολιτικά.

0
278

Απειλές από το Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας για «συγκρούσεις»…

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ηχηρότατη απαξίωση που δέχθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ από τον Λευκό Οίκο, κατανόησε πολύ βαθιά ότι οι μέρος του είναι μετρημένες στην εξουσία και ότι όλα βαίνουν προς το τέλος.

Για αυτό και ο ίδιος πιθανότατα να έχει αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα, προετοιμάζοντας ένα πιθανό λέμε, σοβαρό επεισόδιο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, για να διασωθεί στα μάτια των ψηφοφόρων του, που πεινάνε, είναι άνεργοι και αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και την πανδημία.

Πρόκειται για το χαρτί του τουρκικού ισλαμικού εθνικισμού εναντίον της Ελλάδος τώρα, διότι αργότερα με την παραλαβή των νέων οπλικών συστημάτων τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Αυτό δείχνει η ανακοίνωση του τουρκικού εθνικού συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου της τουρκικής δημοκρατίας που στοχοποιεί την χώρα μας, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Μετά τη συνάντηση του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου (στην χώρα μας δεν αξιωθήκαμε ακόμα να δημιουργήσουμε), που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαμε την εξής προκλητική ανακοίνωση, η οποία θίγει ευθέως  το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου αναφέροντας:

«Υπογραμμίζεται ότι η υποστήριξη των μονομερών δράσεων της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης θα εμβαθύνει τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Αναφέρθηκε ότι η αγνόηση των καλοπροαίρετων, εποικοδομητικών προτάσεων και προσεγγίσεων της Τουρκίας για λύσεις σε θέματα Αιγαίου, Ανατολικής Μεσογείου και Κύπρου και η παράτυπη μετανάστευση είναι αντίθετη τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με την ισότητα και με τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα.

Υπογραμμίζουμε ότι η υποστήριξη των μονομερών ενεργειών και των εχθρικών στάσεων της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης θα εμβαθύνει περαιτέρω τις συγκρούσεις στην περιοχή».

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε επισης ότι κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» σε ότι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο, θέσεις που όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γείτονος είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο!

Κατά την Τουρκία, η Ελλάδα ονειρεύεται συμμαχίες που «δημιουργούν προβλήματα στο ΝΑΤΟ». Η Άγκυρα κατηγορεί μάλιστα την Αθήνα ότι θέλει να επιβάλει τις θέσεις της στην Τουρκία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται ουσιαστικά για προαναγγελίες πιθανής εμπλοκής σε Κύπρο και μετά στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Ο λόγος είναι ότι στην Κύπρο δίνονται ήδη ημερομηνίες στον Κύπριο πρόεδρο από TOTAL, ENI, EXXON για να ξεκινήσουν έρευνες και εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ακυρώνοντας όλες τις προηγούμενες «νίκες» των Τούρκων, ενώ η ΕΧΧΟΝ και TOTAL ξεκινούν έρευνες ταυτόχρονα νότια της Κρήτης, καθώς το ερευνητικό GEO, χαράζει πορεία στον αγωγό East Med.

Με τις τιμές στην ενέργεια να φτάνουν στον ουρανό, όλα τα σχεδιαζόμενα προγράμματα στην Α. Μεσόγειο θα υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, με την Τουρκία όμως να είναι θεατής.

Σε συνδυασμό με το εκρηκτικό κλίμα εντός της χώρας, την διαφαινόμενη χοντρή ήττα στην Μεσόγειο, το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα  που ενδυναμώνει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, και την σφοδρή διεθνή κατακραυγή, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει κάτι πιθανόν «ηρωικό» για τον ίδιο, επικίνδυνο όμως πιθανότατα για τον ελληνισμό.

Ναι είναι σίγουροι πάντως εκεί στην Άγκυρα, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αν απειληθούν, θα απαντήσουν τρομερά δυναμικά, αφού αναμένουν πολλά χρόνια (1974) να πάρουν μια ρεβάνς για την τραγωδία της Κύπρου, συνταράσσοντας αυτήν την φορά για τα καλά την τουρκική κοινή γνώμη.

Πηγή pentapostagma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here