Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας του Δήμου Κηφισιάς!

0
250

Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση του προς την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) για τον αποκλεισμό του ιστορικού συλλόγου Ζ.Α.Ο.Ν. (ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ) και της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, από την νόμιμη και δικαιωματική άνοδο της, στην Α1 Εθνική Κατηγορία ως δευτεραθλητού της Α2.

Η Ε.Ο.ΠΕ, μετά την αποχώρηση της ομάδας του Φ.Ο. Βριλησσίων όφειλε να απευθυνθεί αποκλειστικά στις ομάδες των ομίλων της Αττικής και συγκεκριμένα στον Ζ.Α.Ο.Ν και στη Θέτιδα Παλαιού Φαλήρου.

Η Θέτιδα Παλαιού Φαλήρου, με επίσημη ανακοίνωση της διευκρίνισε ότι δεν επιθυμούσε να συμμετέχει στην Α1 εθνική κατηγορία στο νέο πρωτάθλημα, ως αναπληρώτρια της ομάδας των Βριλησσίων και κατά συνέπεια η μοναδική ομάδα στην οποία (βάσει του Κανονισμού της) θα έπρεπε η Ε.Ο.ΠΕ. να απευθυνθεί για την αναπλήρωση της ομάδας των Βριλησσίων και τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ήταν η ομάδα (Ζ.Α.Ο.Ν).

Όμως η Ε.Ο.ΠΕ. απέκλεισε από την διαδικασία τις ομάδες Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης περιορίζοντας την πρόσκληση ενδιαφέροντος στις λοιπές περιφέρειες με αποτέλεσμα μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση υπέβαλλε το σωματείο «Φιλαθλητικός- Λαρισαϊκός» που τερμάτισε τέταρτο στο όμιλο του Ζ.Α.Ο.Ν απέχοντας 12 αγωνιστικούς βαθμούς από την ομάδα της Κηφισιάς.

Εκτός της κραυγαλέας αδικίας το πρωτάθλημα Α1 βόλεϊ γυναικών υποβαθμίζεται καθώς συμμετέχουν πλέον σε αυτό για πρώτη φορά 11 ομάδες αντί για 12.

Για να χορηγηθεί κάρτα ελεύθερης συμμετοχής πρέπει να μην υπάρχει πρόθυμο σωματείο κατά την υποχρεωτική διαδικασία της συμπλήρωσης των κατηγοριών μέσω των δευτεραθλητριών ομάδων.

Ελπίζουμε και αναμένουμε από κάθε αρμόδια αρχή να διορθώσει το ατόπημα που προκαλεί ήδη την αντίδραση ομάδων και φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here