Ανακοίνωση-Κόλαφος των Νοσοκομειακών Γιατρών: «Οι πραγματικές αιτίες για την έξαρση της πανδημίας».

0
408

Αποτύπωση των πραγματικών προβλημάτων με επισημάνσεις για τη λύση τους….

Οι γιατροί των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα, λέγοντας ότι έχουν «διακόψει κάθε επικοινωνία με την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών γιατρών».

Παρουσιάζουν μάλιστα, «τις πραγματικές αιτίες για την έξαρση της πανδημίας» κάνοντας λόγο για «ανησυχητικές διαστάσεις».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προσθέτει, απευθυνόμενη σε όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ότι ακολουθούν μία «διαρκή τακτική διάψευσης κάθε επισήμανσης μας, συκοφάντησης και στοχοποίησης των υγειονομικών».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

-Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (07/02/2021) ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων είναι ίδιος, κατ’ ελάχιστο με τον αντίστοιχο αριθμό την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν την έξαρση της πανδημίας το εφιαλτικό δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

-Ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αττική υπερδιπλασιάστηκε τις τελευταίες 14 ημέρες.

-Τις τελευταίες 15 ημέρες οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 έχουν αυξηθεί κατά 50%. Ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Αχαΐα παρατηρείται πολύ σημαντική αύξηση του αριθμού των εισαγωγών ασθενών με Covid-19.

-Παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου που μετρείται στα λύματα της Ψυτάλλειας από εργαστηριακούς επιστήμονες του ΕΚΠΑ. Υπενθυμίζουμε πως παρόμοιες προειδοποιήσεις από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και από τους εργαστηριακούς επιστήμονες του ΑΠΘ είχαν διατυπωθεί στα μέσα Οκτωβρίου όσον αφορά την τότε κατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν είχε λάβει υπόψη της τις προειδοποιήσεις τους.

-Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τις επιπτώσεις στη λοιπή νοσηρότητα και θνητότητα από τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου. Χιλιάδες επισκέψεις στα τακτικά ιατρεία και προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται.

Παράλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσονται και άλλες πανδημίες «μη μεταδοτικών» θανατηφόρων ασθενειών που στοιχίζουν κάθε χρόνο τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους (καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης, νεοπλασίες, κλπ.).

Ο Π.Ο.Υ προειδοποιεί ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αύξηση των θανάτων από καρκίνο εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και της υπό-θεραπείας ογκολογικών ασθενών.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κινδυνεύει να εξελιχθεί ακόμα χειρότερα και από την κατάσταση που είχαμε στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα το δίμηνο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020.

Οι λόγοι της έξαρσης

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here